Днес е : Вторник, 27 Октомври 2020

Собственикът на болницата в Бургас Семир Абумелих за смъртта на проф. Хубчев: Буквално вирусът смля този човек за 48 часа

Публикация 17 Oct, 2020 / akcent.bg

Аз видях вече! Всеки българин да види друг, който умира, за да повярва ли?, пита Абумелих все още невярващите

   „Не искам да сугестирам някой и да правя драма, но буквално вирусът смля този човек за 48 часа. Кой както иска да го разбира. Това е истината за този пациент, други пациенти дори не разбират че са болни. Ако някой смята, че това нещо е измислица, жестоко се лъже. Ако иска да не вярва, но това е факт”, каза д-р Касабов. Той допълни, че в лечението на доц. Хубчев е използван медикаментът „Рамдесевир”, сърфактант и плазма, прилагани са всички мерки за вентилация. Основните поражения са били в белия дроб.
 
   След смъртта на проф. Хубчев, Семир Абумелих обяви, че ще предложи на здравния министър да изпозлва базата на болницата и ако реши да я превърне в инфекциозна болница само за COVID-19.
 
   Ето и какво сподели емоционално собственикът на лечебното заведение за всички съмняващи се.
„Аз лично дължа голямо изивнение на моите близки и на хората в моя кръг, защото аз самия не взимах това на сериозно. Разбира се, от моята длъжност не съм го разпространявал, но винаги гледах малко подигравателно на темата. За което искрено съжалявам,че трябваше да имаме личен опит, за да видим за какво става въпрос! На хората понякога много късно ни идва акълът в главата, прекалено късно. Но човекът си отиде и продължава да ни дава уроци.
 
   Доцентът не беше обикновен човек за „УМБАЛ „Дева Мария”. Ние като негови приятели и колеги имаме ангажимента неговото име да се помни за дълго време. Но съвсем отговорно Ви заявявам като собственик на УМБАЛ „Дева Мария”, цялата структура я предоставям на разположение на министъра на здравеопазването, ако реши може да я направи инфекциозна болница.
 
   След това, което видях с доц. Хубчев, нещата не бива да се остават така. Ако можем да предотвратим това да се случи на следващия, заедно с докторите около мен, сме готови да помогнем.
 
   Сред обикновеното население трябва да се говори повече за тежките случаи на ковид и да спрат да се говорят глупости за маските. Единият бил за маските, а другият бил срещу и цял ден се занимаваме с клюкарщина и профански разговори.
Защо трябва да има изобщо съмнения? Защото не сме видели един да умира. Аз видях вече! А така ли трябва да стане?
  
    Всеки българин да види друг, който умира, за да повярва ли? Няма значение... Ние сме готови, каквото ни е по силите да се включим в битката с този вирус”, каза Абумелих.

Коментари

Свързани новини

Още Новини

Реклама

Реклама