Днес е : Събота, 24 Юли 2021

Първата люлка за деца с увреждания в Русе е вече факт

Публикация 17 Oct, 2020 / akcent.bg

   Първата люлка за деца с увреждания в Русе е вече факт. "Официалното откриване беше днес, 1 октомври, в Парка на младежта (непосредствено до Английската гимназия)"- информираха от пресцентъра на Община Русе .

       Средствата за закупуване и монтаж на комбинираната люлка, пригодена  за деца в инвалидни колички, бяха събрани с кампания „Да играем ЗАЕДНО“ в Русе.

   Благодарение на спортен клуб Ruse GO повече от 120 дарители се включиха в инициативата и съвместно с Община Русе, люлката беше поставена на едно от централните места в града.

       Съоражението е изработено в Пловдив от ЕКОТРАЙК-БГ и Георги Пейков, а чрез съдействието на Община Русе беше избрано и осигурено подходящо място.

   Идеята се подкрепи от заместник-кмета по „Устройство на територията“ Магдалина Илиева и арх. Весела Иванова – главен архитект на Община Русе, които присъстваха на събитието., както и от директора на ОП „Комунални дейности“ Митко Чокоев, който помогна за изливането на фундамента.

       От Ruse GO се погрижиха за почистването, пребоядисването и освежаването на цялата площадка, на която е възможно да играят деца от всички възрасти.

       Съоражението на стойност 8 000 лв. са дарени от името на Иван Белчев на Община Русе.

Коментари

Свързани новини

Реклама

Реклама