Днес е : Вторник, 27 Октомври 2020

Четири нови изложби привличат ценителите на изкуството в Русе

Публикация 16 Oct, 2020 / akcent.bg

   Четири нови изложби бяха открити в Русе. По случай своя 70-годишен юбилей Николай Караджов представя ретроспекция на творчеството си с присъщата симбиоза от дълбоки послания и игра със зрителя. Експозицията се намира в Доходното здание и е налична през следващите дни.

   Матей Матеев откри 10-ата си самостоятелна изложба в Регионалната библиотека „Любен Каравелов“ и представи своята книга, посветена на алпинизма. Вдъхновен от природата, авторът пресъздава живописни пейзажи, а личните си спомени и истории събира в „По отвеси и траверси“.

   „Архитектурното наследство на Русе и Дунавския регион“ представя арх. Белин Моллов в Регионалния исторически музей. Експозицията съдържа акварелни картини на български и чуждестранни градове и може да бъде видяна до края на месеца.

   Националното училище по изкуствата отбеляза своя 60-и юбилей, като събра на едно място творбите на свои възпитаници от всички випуски. Под звуците на маримба и ксилофон любителите на изкуството се докоснаха до разнообразие от графики, живописни платна, артистични пластики и бижута. Изложбата е в Художествена галерия Русе и очаква своите посетители до 4 ноември.

 

Коментари

Свързани новини

    Още Новини

    Реклама

    Реклама