Днес е : Понеделник, 26 Октомври 2020

Туризмът в условията на COVID-19

Публикация 16 Oct, 2020 / akcent.bg

За най-атрактивен SPA хотел през 2020 бе избран Парк и СПА хотел Марково, с. Марково

   Изключително успешно, при голям интерес премина ПРОФЕСИОНАЛНАТА ДИСКУСИЯ - ТУРИЗМЪТ В УСЛОВИЯТА COVID-19 „АНТИ-КОРОННИ НОМЕРА" ПО СВЕТА И У НАС. Организатори на събитието бяха: Националният борд по туризъм, с подкрепата на списанието Егоист и технологичната компания Абилитикс.

   В дискусията взеха участие:

   Заместник-министърът на туризма г-жа Ирена Георгиева, г-н Димитър Маргаритов, Председател на Комисията за защита на потребителите, Изпълнителният директор на HYATT REGENCY SOFIA г-н Лоран Шодер, както и над 100 представители на туристическия бранш.

   Дискусията се проведе в условията на „новата реалност", създадена от пандемията, която засегна всички сфери на обществения живот, но без никакво съмнение с най-силно отражение върху туризма.
Националния Борд по Туризъм в лицето на д-р Мартин Захариев – заместник председател запозна аудиторията с най-добрите примери за справяне с предизвикателствата по света и начините, по които могат да се имплементират и у нас.

   Лоран Шодер разкри мерките, които всички хотели от веригата са предприели за по-лесното преминаване през кризата COVID-19.

   Добрите практики у нас бяха представени от  Константин Вълков, главен редактор на Егоист, а  Росен Живков, CEO и Георги Николаев, Business Development Manager на Абилитикс показаха технологичните иновации в помощ на туризма – изкуствен интелект, който информира туристите адекватно как и къде могат да почиват безопасно.

   Националният борд по туризъм и партньори ежегодно, от години организираме  такива дискусионни формати, на които се коментират успехите, иновациите и добрите практики в туризма. През последните няколко години събитията преминаваха в духа на много позитивен дебат, с отчитане на един постоянен, равномерен ръст в развитието на туризма в България.

  Част от събитието бяха също управители, мениджъри на едни от най-големите хотелски вериги и комплекси, държавните институции, туроператори, ИТ компании, представители на бизнеса, свързани пряко с предлагане на услуги и продукти за туризма, журналисти.

И все пак, за да запазим позитивния и креативен дух у хората от бранша, бяха връчени награди на най-добре в туризма, въпреки новите неблагоприятни реалности. Номинациите са направени чрез класация, извършена от изкуствен интелект, който е събрал мненията на 500 респондента с интереси в сферата на туризма в онлайн среда.

  Големите печеливши днес, които туристите в България са отличили:
 НАГРАДИТЕ НА НАЦИОНАЛНИЯ БОРД ПО ТУРИЗЪМ И АБИЛИТИКС:

  • Категория: Най-предпочитана морска дестинация през лято 2020 – СОЗОПОЛ
  • Категория: Най-предпочитана планинска СПА дестинация за 2020 – Велинград
  • Категория: Най-харесван плаж през лято 2020 – Перла, Приморски
  • Категория: Най-препоръчван морски хотел през лято 2020 – LIGHTHOUSE, Балчик Категория:
  • Най-атрактивен SPA хотел през 2020 – Парк и СПА хотел Марково, с. Марково
  • Категория: Най-иновативна община за 2020 – Сливен
  • Категория: Най-предпочитан бар в София за 2020 - Oscar club
  • Категория: Най-харесван ресторант в София за 2020 - Ресторант Ниагара

 

Коментари

Свързани новини

Още Новини

Реклама

Реклама