Днес е : Вторник, 27 Октомври 2020

32 случая на COVID-19 в 5 детски заведения и 5 училища в Русенска област

Публикация 14 Oct, 2020 / akcent.bg

   От началото на пандемията в пет детски заведения и пет училища от региона са установени общо 32 случая на COVID-19. Това сочат данните на Регионалната здравна инспекция в Русе.

   Към днешна дата всички заразени с коронавирусна инфекция от детските заведения са оздравели, като единствено активен е случаят при 58-годишната детегледачка от Детска ясла №15, чиято положителна проба беше съобщена на 25-ти миналия месец.

   Припомняме, че с коронавирус бяха заразени 6 деца и 9 души от персонала на детска градина „Мечо Пух“ в Сливо поле, 1 учителка от детска градина „Русалка 2“, 60-годишна помощник-възпитателка в 1-ва група на детска градина „Червената шапчица“, филиал „Светилник“, както и една учителка и четири деца от „Звездица 2“. Всички те са оздравели.

  С положителни PCR тестове има учители и ученици  в четири русенски училища. Става дума за една учителка от МГ „Баба Тонка“, двама ученици от 11 клас и една учителка, преподавала във втори и трети клас в СУЕЕ „Св. Константин-Кирил Философ“, две начални учителки, преподаващи на  първите класове в СУ „Васил Левски“, както и 13-годишен седмокласник от ПЧСУ „Леонардо да Винчи“.

Коментари

Свързани новини

Още Новини

Реклама

Реклама