Днес е : Събота, 24 Октомври 2020

Преминаването в едносменен режим на обучение в русенските училища коментираха Иво Пазарджиев и зам.-министъра на образованието

Публикация 13 Oct, 2020 / akcent.bg

Треньори по различни видове спорт да водят часовете по спортни дейности бе също дискутирана тема

   Треньори по различни видове спорт да водят часовете по спортни дейности беше сред дискутираните теми по време на срещата между председателя на Общинския съвет Иво Пазарджиев, заместник-министъра на образованието и науката Таня Михайлова, председателя на синдиката на българските учители Янка Такева и началника на Регионалното управление на образованието д-р Росица Георгиева.

   На срещата вчера се обсъдиха важни и значими теми в българското образование като преминаването в едносменен режим на обучение на учениците в русенските училища и усъвършенстването на правилата за прием на учениците в първи клас в общинските училища.

    Статистиката показва, че през последните години все повече училища на територията на малките населени места в страната затварят врати, а броят на учениците намалява. За тази година първокласниците в Русенска област са 1435, което е с около 100 по-малко от миналата 2019 година, а общият брой на учениците от 1 до 12 клас е около 19 000.

  Председателят на Об. съвет Пазарджиев подари картини с изглед от Русе на синдиталния лидер и зам. министъра на образованието.в знак на уважение към отношението им към образованието и училището.

Коментари

Свързани новини

Още Новини

Реклама

Реклама