Вторник, 26 Септември 2023

За корупцията и властта- има ли други причини за ставащото сега?

За корупцията и властта- има ли други причини за ставащото сега?
Публикация   21:30     11 Окт, 2020 /     Румен НИКОЛАЕВ   /     1100

    Атанас Семов: В България няма борба с корупцията, а борба кой да я управлява

Това заяви преди дни конституционният съдия предвид ситуацията, в която се намираме в момента.....

  По-малко от половин година българският избирател чете социологически проучвания, в които партии на имена от шоубизнеса и близката политическа история влизат в бъдещия парламент, без да е ясно както ще правят в него и с кого.

  Абсурдът е пълен, когато всеки се кълне, че не е или че няма да е с ДПС, но после се оказва, че Мултигруп е непреодолимо препятствие или неизбежен съдружник.

  Още по-голям е хаосът за онези, които искат да защитят правото си на честен вот, но виждат партии в абсурдни  коалиции, които на с едни на национално ниво партньори, а на местно- в партньорство с опозицията.

  Абсурдни коалиции и още по-мътни и безидейни управляващи, които се возят на Кораба на шанса и просто консумират управлението ден за ден.

  Наскоро някой призова изборът на депутати да бъде по прецизен, тъй като законите ни стават все по- притеснителни дори от гледна точка на правото.

  Ситуацията в провинцията е още по-жалка. Необразовани, но майстори в изборната търговия влизат в местния парламент и там безпринципните коалиции показват грозната истина на голите предизборни обещания. В очакване нещо да падне от където и да е. Само да се намаже филията. Това, което е превило предишното мнозинство, прави и новото с още по-голяма сила. И в никакъв случай в полза на избирателите….

 …  Идва зимата. Но вероятно няма да се различава особено от Политическа- та зима на Ботев. Защото 50-те лева ще спасят тока и мръвката. Защото очакването навеждането да бъде наградено е Де жавю. Няма Патриоти, няма социалисти, няма демократи.

  Центрофугата на властта засмуква всички, които разчитат на нея за кариера и пари. А те и се знаят, и се виждат.

   Въпросът е безочието и самодостатъчността да не лъсват като бълхи на чело, въпреки че и това вече е видно.

 

Тагове : корупция , власт ,


Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha