Днес е : Събота, 24 Октомври 2020

Жителите на квартал „Чародейка“ първи отпразнуваха своя празник

Публикация 11 Oct, 2020 / akcent.bg

   В събота се проведе първото мероприятие под мотото „Празник на квартала“ в Русе. Домакини на събитието станаха жителите на квартал „Чародейка“ и Основно училище „Никола Обретенов“. 

   Кметът Пенчо Милков беше специален гост на  инициативата, която се очаква да се превърне в традиция през следващите години.

   Организатор на събитието е  Фондация „Русе – град на свободния дух“ с подкрепата на Община Русе, основно училище „Никола Обретенов“ и парти център „Веселяци“. 

   Посетителите имаха възможност да се включат в  забавни семейни игри, да рисуват върху асфалт, а в програмата бяха включени боди арт, музика и танци. Деца и възрастни се радваха на изненади от уникалното шоу на Спайдермен, а за финал на сцената  излезе поп певицата Дивна, която поздрави с музиката си жителите на квартала.

   Освен Пенчо Милков на събитието присъстваха и заместник-кметът Златомира Стефанова, председателят на Общински съвет – Русе Иво Пазарджиев и началникът на Регионалното управление на образованието Росица Георгиева.

       На 11 октомври, в неделя, от 14 часа празникът ще се премести в квартал Средна кула, в двора на читалище „Св. Св. Кирил и Методий – 1924“ под мотото „Заедно в Средна кула“.

Коментари

Свързани новини

Още Новини

Реклама

Реклама