Понеделник, 2 Октомври 2023

ФБР: Нараства заплахата от дезинформация в Интернет

ФБР: Нараства заплахата от дезинформация в Интернет
Публикация   22:20     02 Окт, 2020 /     akcent.bg   /     565

Най-авторитетните разузнавателни агенции, с наближаването на изборите в САЩ предупредиха американците за “чуждестранни сайтове и издания, които ще се опитат да повлияят на резултата от гласуването”.

   В навечерието на изборите в САЩ чуждестранните разузнавателни служби могат да разпространяват дезинформация в онлайн издания, включително онлайн списания, които се позиционират като научни. Това изявление беше направено от Федералното бюро за разследвания (ФБР) и Американската агенция за киберсигурност и защита на инфраструктурата (CISA).

   “ФБР и CISA публикуват това изявление, за да повишат осведомеността за потенциалната заплаха, създадена от онлайн периодичните издания, подкрепяни от чужбина, които разпространяват дезинформация относно изборите през 2020 г.

   Чуждестранните разузнавателни служби са известни с използването на интернет сайтове, включително псевдоакадемични онлайн списания за разпространение на подвеждаща или непотвърдена информация, в опит да повлияят на общественото мнение, да изострят разделението в обществото, да предизвикат общо объркване, да дискредитират изборния процес и да подкопаят доверието в демократичните институции на САЩ”, се посочва в съобщението. /ТАССКоментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha