Днес е : Четвъртък, 22 Октомври 2020

Цветан Цветанов се срещна със съмишленици в Русе, гради структури в страната

Публикация 23 Sep, 2020 / Румен НИКОЛАЕВ

В същото време Мая Манолова обяви, че идва на протест за чистия въздух в града

   Цветан Цветанов, който преди 3 дни обяви инициативния си комитет за създаване на партия, днес от 18 часа в русенско заведение представи плаформата на бъдещата си партия около 50 русенци, предимно млади хора. Тове се случи след сбирката на  89-членният инициативен комитет за учредяване на новата партия, което се очаква да се случи на 27 септември

  На срещата присъстващите са задавали въпроси относно принципите на бъдещата партия и целите, които си поставя за предтаоящите парламентарни избори.

   Благодаря на всички приятели от Русе и русенска област, с които се срещнахме в днешния ден. Благодаря Ви за добрата организация и подготовката за учредяване на местните структури на “Републиканци за България”, заяви Цветанов. Това гласи информация, която единствено до момента има в нета от сайта Топновини.

   По неофициална и непотвърдена информация лицето на бъдещата партия за Русе ще бъде Миглена Трифонова, съпруга на д-р Ченко Сотиров.Трифонова досега бе активист на ГЕРБ, за когото преди време медиите писаха, че е вляла в редиците на партията на Борисов /тогава все още и на Цветанов/ около 50 членове на НДСВ, където беше активен член преди това.

   На пикантния въпрос дали Стефко Бурджиев /бивш областен управител на Русе, Иван Григоров /зам. кмет/ и Пламен Стоилов /досегашен кмен/ са присъствали на срещата, отговорът е, че не са били, твърдят запознати с позицията им от по- рано.

....Участници в Инициативния комитет  На "Републиканци за България" от Русе са стоматологът Ченко Сотиров, д-р Илия Шалев от Тубдиспансера и кандидатът за общински съветник на ГЕРБ Филип Виденов. И тримата са полеучили лична покана от Цветанов да се включат в проекта му.

  ... По думите на Цветан Цветанов, новата партия ще отстоява евроатлантическите ценности и ще работи за образование, съдебна система, среден и малък бизнес и култура.

     В съсъщото време стана ясно, че председателят на Гражданската платформа „Изправи се.БГ" Мая Манолова ще вземе участие в протест за чист въздух в Русе.    Протестът ще започне от 18:00 ч. пред Съдебната палата в Русе, на ул. „Александровска" №57.
     Протестиращите настояват за по-строг контрол от РИОСВ и да не се допускат нови предприятия, които замърсяват силно въздуха.
 

 

Коментари

Свързани новини

Още Новини

Реклама

Реклама