Днес е : Четвъртък, 28 Януари 2021

3800 благотворителни лева събра 8-то Дунавско барбекю на Ротари Русе Дунав

Публикация 22 Sep, 2020 / текст и снимка- Румен НИКОЛАЕВ

Средствата ще бъдат използвани за ремонтни дейности в детски градини

3800  лева събра традиционното вече 8-то Дунавско барбекю на Ротари клуб "Русе- Дунав", което миналата събота се проведе в хотелски комплекс "Севастопол" край Мартен.

   Разиграването и наддаването на плато вкусни мезерлъци и друго с мезета този път активизира доста от гостите. Победители обаче се оказаха две деца, родителите на които явно бяха решени докрай да се борят за кулинарните трофеи.

  Многобройни са вече проектите, които клубът е реализирал през годините. Цифри и факти представи водещият Евгени Велковски.

  През 2017 г. до миналата година се реализира голям проект за изграждане на мултифункционална детска площадка в Български теоретичен лицей "Васил Левски", Кишинев, в Молдова, както и проект "За по-добро здраве" на най-малките" в детска ясла №4 в Русе.

 

 

 

Часове наред край скарите кипеше съзидателен труд, За първи път в благородната изява, участие в която взеха и ротарианските отбори от Гюргево и Свищов, се включи и тимът на месокомбинат Иваново. Дегустатори и консуматори оцениха достойно специалитетът Дроб в було, както и останалите вкусно приготвени мезерлъци.

Румънците традиционно бяха охажвани най-вече заради румъските кебапчета /мичета/, както и от агнешките мръвки и свинско от специална румънска порода прасета.

   Отборът на МБАЛ Бяла наблегна на рибената чорба. Но само по приготовленията. Горещо посрещаше всеки един, решил да поседне на сладна преказка и вкусни мезета участник в Барбекюто. Президентът на Ротари клуб Русе- Дунав Кръстю Кръстев изрази благодарност за широките сърца на своите приятели и увери, че и занапред дарителските кампании ще продължат да реализират благородни каузи.

  Свищовлии също се представиха достойно и внесоха допълнително настроение на ротарианския купон.

 Велковски и син заедно с Любо работиха на две барбекюта и заслужено тяхната презентация се казваше "Най-богат асортимент".

Грил академията с шеф барбекюрист Свитльо Пенчев произведе вкусни мезета от кайта и месо, които намериха добър прием и бързо изчезнаха от скарата и тенджерата.

 Рибената чорба на Вълчев и сие традиционно се хареса от ценителите на качествената ракия. Половината от отбора по- скоро стимулираше работещите, но явно модерната организация доведе и до желания резултат.

  На входа на комплекса лъчезарни девойки посрещаха пристигащите с пита, шарена сол и мед.

 

Коментари

Свързани новини

Още Новини

Реклама

Реклама