Днес е : Четвъртък, 1 Октомври 2020

Кметът Сливо поле Валентин Атанасов е избран за председател на Асоциация "Общински гори"

Публикация 16 Sep, 2020 / akcent.bg

Кметът на община Сливо поле Валентин Атанасов е новият председател Управителния съвет на Асоциация "Общински гори". Новината потвърди изпълнителният директор инж. Тихомир Томанов.Това стана днес на общото събрание на националната структура, в която членуват 62 общини в страната.

Община Сливо поле полага сериозни грижи за опазването на горския фонд в общината, сподели Атанасов пред Акцент.БГ след избора му. Той припомни, че на територията на общината по проект наскоро бяха засети 200 декара дръвчета с безвъзмезден труд от пенсионерските клубове в 11-те населени места.

   Негов заместник е кметът на Община Болярово Христо Христов.

  За председател на Контролния съвет е избран кметът на Община Ихтиман Калоян Илиев.

  Инж. Томанов ще бъде четвърти мандат изпълнителен директор на националното сдружение.

   Днес е бил приет планът за работа за 2020 година. Забавянето е разбираемо и продиктурано от пандемията през март и април.

Асоциация "Общински гори" е създадена през 2008 г. Тя е трябвало да защити собствениците на гори, в случая на общинските, да бъдат равнопоставени с държавните. Това вече е залегнало в Закона за горите.

  Сдружението работи и помага на общините в решаване на различни казуси, както и при изготвяне на проекти по Програма "Развитие на селските райони".

  

 

Коментари

Свързани новини

Реклама

Реклама