Днес е : Четвъртък, 24 Септември 2020

Борисов обеща 15% ръст на учителските заплати догодина

Публикация 15 Sep, 2020 / akcent.bg

   15% увеличение на учителските заплати ще има през следващата година. Тази заявка направи премиерът Бойко Борисов в профила си във Фейсбук и честити първия учебен ден на всички деца и родители.

   "Продължаваме политиката за увеличаване на учителските заплати. И през новата година ръстът ще е над 15%. Така ще изпълним поставените цели в началото на мандата за двойно увеличение на учителските заплати за 4 години. Учителите заслужават още повече и ние няма да престанем да полагаме усилия в тази посока. Убеден съм, че най-голямата гаранция за просперитета на България в дългосрочен план е образованието и инвестициите в него!", написа премиерът в социалната мрежа.

   По думите му българската образователна система се е справила достойно в условията на епидемия. "Въвеждането на обучението от дистанция в електронна среда със сигурност не беше лесно, но най-важното е, че учебната година, изпитите и матурите приключиха успешно. Учители и ученици, директори и родители – всички участваха в процеса и доказаха, че когато работят заедно, успехът е гарантиран", пише Борисов.

   Според него, през предстоящата учебна година със сигурност ще има много предизвикателства, но решения ще се намерят. 

   "За нас здравето на децата и на техните близки остават най-важни и ние ще намерим начин децата да бъдат в своята естествена среда – на училище, заедно със своите учители и приятели. За първи път от половин година насам децата ще посещават училище. Знам, че и за тях, и за преподавателите и за родителите, създалата се ситуация не беше лесна. Сега всички трябва да бъдат внимателни и да спазват препоръките на специалистите. Те са важни и не трябва да се пренебрегват. Вирусът е още сред нас, случаите в света не намаляват", написа още премиерът. 

   Борисов пожела на всички деца, техните родители и учители здраве, успех и спокойни дни! "В условията на нестихващ коронавирус ще се появят проблеми и теми, които уверявам Ви ще решаваме заедно, търсейки най-верните решения", увери той. 

Коментари

Свързани новини

Още Новини

Реклама

Реклама