Днес е : Четвъртък, 24 Септември 2020

Общински съветник с COVID- 19, след като вчера сам си е направил PCR тест

Публикация 12 Sep, 2020 / akcent.bg

Не е ясно откъде Галин Ганчев е прихванал заразата като се има предвид, че тази седмица е участвал в постоянните комисии, в които членува.

  По данни на Регионалната здравна инспекция за последното денонощие на територията на областта са регистрирани два нови случая на коронавирус. Става дума за двама мъже на 46 и 65 години от гр. Русе. 46-годишният мъж е в добро общо състояние, без сериозни оплаквания и е оставен под домашна изолация, докато 65-годишният мъж е хоспитализиран в отделението за лечение и наблюдение на пациенти с COVID-19 в Университетска болница „Медика Русе“.Оттам потвърдиха, че болният е общинският съветник Галин Ганчев.

  Зам. отделението, в което се лекуват пациенти с доказана коронавирус доц. Маринова препоръчва всички, които са имали непосредствен близък контакт с общинския съветник Галин Ганчев по време на сесията и по-късно, пет дни след това да си направят PCR тестове. Неговото състояне към момента е стабилно. Близки на Ганчев споделиха, че той е чувствал неразположение няколко дни по-рано със сипмптоми на COVID-19. Не е ясно откъде Ганчев е прихванал заразата, като се има предвид, че в същата седмица е участвал в постоянните комисии, в които членува.

  Доц. Маринова препоръчва да се търси лекарска помощ при първите съмнения, като по този начин заболяването се лекува по-успешно и преминава по-бързо. Има сведения, че русенци със симптоми на коронавирус се самоизолират и не търсят медицинска помощ.

   Общо диагностицираните с COVID-19 в областта станаха 367, като активните случаи са 64. От тях 17 са на болнично лечение, а 47 са под домашна изолация.

  От активните случаи 39% са мъжете, а жените са 61%, което като бройка е съответно 25 и 39. Подобно е и разпределението при всички заболели от началото на пандемията. 213 са жените, а мъжете са 154 което в проценти е респективно 58% и 42%.

 За изминалите 24 часа има и двама излекуван пациенти, с което от началото на пандемията излекуваните от COVID-19 в Русенско станаха 283. Без промяна остава епидемичната обстановка в дома за стари хора „Възраждане“, където излекуваните са 84 души, от които 74 са обитатели на социалното заведение, а останалите десет са от персонала, работещ там. Няма промяна в епидемичната обстановка и в детска градина „Мечо Пух“. Там заразените с коронавирусна инфекция са 14 души, като 9 от тях са персонала, а другите пет са деца.

 

Коментари

Монев  
16:58:42 / 2020-09-13

Галин Ганчев, беше в продължение на 31 години директор на училище "Васил Левски",едно от най големите в България.В продължение на вече 30-ет години,той обиколи целият партиен спектър у нас.Бил е кандидат за кмет на Русе неколкократно,за общински съветник,само за патриарх не се е пробвал.Винаги на преден план е изтъквал голямото училище,родителите на децата потенциални негови поддръжници,които недолюбвайки го, гласуваха за опонентите му.Вървеше мълвата за конфликт на интереси във връзка с негови роднини, докато е бил директор. .Днес Ганчев е пенсионер със солидна пенсия,общински съветник и зам.директор на операта в Русе.Парадоксално,но факт!Какво му трябва на човека когато мине 65-год.Една пенсия и добри приятели.Нека по младите да са общ.съветници,директори,зам. директори,за да останат в Русе и другите градове на държавата ни.

Свързани новини

Още Новини

Реклама

Реклама