Днес е : Четвъртък, 1 Октомври 2020

Емил Димитров за въздуха в Русе: Кметът си прави пиар

Публикация 11 Sep, 2020 / akcent.bg

    Според министъра на екологията Емил Димитров кметът на Русе и председателят на Общинския съвет си правят пиар на гърба на екоминистерството относно проблема със замърсяването на въздуха. Поводът за реакцията му беше протестът срещу поредицата от обгазявания в крайдунавския град.

   По думите на Димитров общината не си е свършила работата, не си е осигурила измервателна станция за качеството на въздуха сама и прехвърля топката към МОСВ.

   "Когато кметът и общинският съвет правиха бюджета, защо не предвидиха пари за една станция? Защо не предвидиха едни 400 000? Защото някой друг трябва да им свърши работата? И после излизат и ми искат оставката", възмути се министърът.

   По думите му в града до два месеца ще има две измервателни станции, осигурени по международна програма, за които се знае, и трябва да бъдат само монтирани. Димитров поясни, че в момента има само една свободна станция, която обаче се използва като резервна.

   "Ние имаме 39 станции и 38 са в постоянен мониторинг към Европа и не можем да ги спрем. Тя е една, резервна, ползваме я за всичко. Искате единствената ни станция, предвид, че след 2 месеца ще получите 2 ваши. Ами ако нещо се случи междувременно?", запита той.

   "Ние нямаме дебат, нямаме скандал, а изкуствено си създаваме такъв. Имаме град, който има проблем с въздуха, а кметът и председателят на Общинския съвет не са направили нищо, за да да си купят станция", отсече Емил Димитров.

Коментари

Дочев  
11:22:43 / 2020-09-12

Питам индивида пенкилер,щеше ли да се "озъби" на кмета на Бургас Димитър Николов?Политиката на г-н Борисов е,да се "мачкат" всички кметове,общински съветници,които са далеч от неговата партия.Злобата към различно мислещите се засилва с всеки ден,защото партията "майка" губи позиции и е въпрос на дни,седмица две,за да излезе завинаги от управлението на най бедната държава на Балканите и в Европа!"Орешарски,ти идиот ли си,ако под моите прозорци българите скандират оставка,на часа ще я подам за да не тормозя сънародниците си"!Думи на г-н Борисов,който слуша и гледа 66 дни,как хората искат неговата и на неговия прокурор оставките. Дано Господ ги чуе!

Свързани новини

Реклама

Реклама