Невероятното представяне на Цветана Пиронкова стигна до своя край след истински трилър срещу Серина Уилямс! Нашето момиче се бори до последно в 1/4-финален сблъсък от турнира "US Open", но загуби с 1:2 сета (6:4, 3:6, 2:6) за 2 часа и 11 минути игра. Въпреки отпадането пловдичканката остави само и единствено позитивни емоции заради изключителните си мачове, които направи в Ню Йорк.

ПЪРВИ СЕТ 6:4 (40 минути):

0:1 - Уилямс запчна много силно като благодарение на два аса дръпна с 40:0. След страхотна къса и после прехвърлящ удар над излязлата напред американка, Пиронкова намали до 40:15. Непредизвикана грешка на Серина - 40:30. С нов ас по диагонала обаче Уиллямс взе първото си подаване.

1:1 - Страхотен гейм за Цвети, която направи и първия си ас, след което дръпна с 40:0. Серина върна едва точка, но след едно разиграване, при което и мрежата помогна, Пиронкова взе първия си гейм с хубав удар по правата. 

1:2 - Добър ретур на Цвети предизвика грешка от бекхенд на Уилямс и 0:15. Нова ас на Серина изравни точките. Форхенд по диагонала на българката обаче отиде в аут, а след това Серина спечели нова точка от сервис. След още един сбъркан бекхенд на американката се стигна до 40:30, но с ас номер 5 на Уилямс приключи и гейма.

2:2 - Още един лесен гейм за Цвети, в който Уилямс не успя да върне нито един ретур в полето и геймът завърши на нула точки. 

3:2 и пробив за Пиронкова - Цвети изтласкваше Серина зад основната линия с мощни бекхенди. Американката с хубав уинър от форхенд и 30:15, но после Цвети с атакува с дълбоки удари и завърщваш такъв с предната страна на ракетата - 30-30. Тук дойде и първата двойна грешка на Серина, което осигури първа тока за пробив в мача, но с ас американката спаси. Още една грешка, този път от бекхенд, доведе до втора възможност за пробив, който бе реализиран с уинър от бекхенд по правата.

4:2 и затвърждаване на пробива - Нови три бързи точки и 40:0 за Пиронкова. Аут от бекхенд на българката навали до 40:15, но след дълго разиграване и грешка на американката пробивът бе затвърден.

4:3 - Серина натисна в следващия си сервис гейм, в който взе бързи три точки, а след това го завърши с брутален уинър от форхенд по диагонала.

5:3 - Тежък гейм за Цвети. Тя сервираше с нови топки. В средата на гейма се стигна до 30 равни, но непредизвикана грешка от форхенд на Серина даде гейм бол на българката, след което с втория ас покачи на 5:3.

5:4 - Цвети имаше шанса да затвори сета още в този гейм. Две грешки на американката и с чудесен бекхенд по диагонала доведе нещата до първи сетбол за българката. Страхотен къс диагонал от бекхенд на Уилямс спаси пробива. Ретур-уинър в аут и предимство за Уилямс. Нова грешка - нов пропукан форхенд при дълбока топка - от страна на Серина възстанови равенството в гейма. Пиронкова стигна до нов сетбол след чудесен лифтиран бекхенд-лоб. Възможността за пробив бе пропусната, след което пак сбъркан форхенд на Цвети отново даде предимство на американката. Ас номер 7 по правата в полето за предимство позволи на Уилямс да вземе гейма.

6:4, гейм и сет за Пиронкова - Уилямс направи грешка от форхенд до мрежата – 0:15. В този момент обаче дойде и първата двойна грешка на Цвети. С третия си ас обаче тя в тялото на Серина даде два сетбола за пловдивчанката. Бекхенд-уинър по обратния диагонал сложи край на сета - 6:4 за Пиронкова!

1:0 и пробив за българката - Страхотно начало на Пиронкова! Тя обърна Уилямс от 15:30 благодарение на сечен бекхенд в аут на американката, уинър по бекхенд по правата на Цвети и аут от форхенд на Серина.

1:1 и пробивът е върнат - С мощен форхенд-уинър Серина дръпна с 30:15 при сервис на Цвети. Мрежата отново помогна на българката в следващия момент, но със серия от дълбоки удари на американката провокира сбъркан бекхенд от Пиронкова. Стигна се до първи шанс за пробив на американката и за съжаление, след грешка от форхенд, Цвети допусна рибрейк.

1:2 - Два поредни форхенд-уинъра и 30:0 за Серина. Резултатът стана 40:0 след ас номер 10. Три непредизвикани грешки на американката обаче позволиха на Пиронкова да изравни. Мощен сервис и предимство за Уилям. След чудесен форхенд-уинър по обратния диагонал на Цвети се стигна до нов дюс. С нов ас на американката и после грешка от задната страна на ракетата на българката бе приключен гейма.

2:2 - Тежък сервис гейм за Цвети. Уилямс удряше здраво на ретур, а процентът на вкаран първи сервис на българката падна до едва 56%. Дълго азиграване бе спечелено заради добрата защита на Пиронкова. След това тя реализира първото си воле край мрежата, а Серина не успя да намери очертанията на корта от бекхенд и геймът приключи.

2:3 - Серина започна да играе все по-уверено с мощни удари и с поредния ас, американката бързо си взе подаването на нула точки.  

3:3 - Отличен сервис гейм за Цвети. Уилямс атакуваше много аргесивно, но без резултат, а с бекхенд-уинър по диагонала, българката си взе подаването. 

3:4 - Цвети стигна до 30 равни с хубав и дълбок бекхенд по правата. Уилямс обаче не допусна някаква изненада и макар, че Пиронкова можеше да вземе нещо повече, американката взе следващите си две подавания.

3:5 и пробив за Уилямс - Бързи три непредизвикани грешки на Пиронкова доведоха нещата до 40:0 за Серина. Цвети върна една точка, но след маратонско разиграване с невероятни разменени удари завърши с неуспешен опит за къса на Пиронкова и пробив!

3:6, гейм и сет за Уилямс - Два нови аса на американката доведе нещата до 15-30,а след това се стигна и до сетбол. Той бе оползотворен с ас номер 16.

ТРЕТИ СЕТ 2:6 (50 минути):

0:1 и пробив за Уилямс - Истински маратонски първи сервис гейм за Цвети. Стигна се до шанс за пробив след две атаки от ретур на американката. Мрежата обаче отново помогна на Пиронкова. Нов форхенд-уинър на Серина след вкаран ретур при втори сервис ѝ даде предимство. Българката трябваше да спасява точка за пробив, като ретур-уинъ на Уилямс излетя в аут. Дълго разиграване завърши с грешка на мрежата на Цвети, а за пети път се стигна до дюс. Бекхенд в мрежата на българката и тя трябваше да защитава нова точка за пробив, но Уилямс успя да изтръгне гейма.

0:2 и затвърждаване на пробива - Чудесна игра на българката в защита и 30 равни. Серина обаче направи смач от средата на корта – 40:30. Бекхенд-уинър по правата на Цвети и дюс. Два неуспешни ретура обаче на Пиронкова и гейм за американката.

1:2 - Първи гейм за Цвети в третия сет. Тя спечели бърза точка след сервис при 15-15, но след ретур-уинър от бекхенд на Серина отново нещата отидоха към пробив. След добра комбинация от форхенд по обратния диагонал и бекхенд по правата на Пиронкова се стигна до 30 равни. Грешка от задната страна на ракетата на Уилямс и геймбол за Цвети. Умопомрачителен форхенд-уинър по обратния диагонал на Уилямс докара нещата до дюс, но пък грешка на американката даде предимство на нашето момиче. Нова помощ от мрежата, а след нов сбъркан форхенд от Уилямс и гейм за Пиронкова.

1:3 - Два нови аса помогнаха на Уилямс да вземе сравнително бързо и лесно сервис гейма си.

2:3 - Лесен и бърз гейм и за Цвети Пиронкова, която се задържа близо до опонентката  - на един пробив.

2:4 - Пореден гейм за Серина и пореден (19) ас, придружен с няколко грешки от ракетата на Цвети, доведоха нещата до 4:2.

2:6, гейм, сет и мач за Серина Уилямс - С асове номер 20 и 21, невърнат сервис и бекхенд-уинър по правата край мрежата сложиха край на този гладиаторски сблъсък. Победа за Серина Уилямс с 2:1 сета!