Днес е : Неделя, 17 Януари 2021

Отборна титла на “Млади надежди” до 12 години!

Публикация 07 Sep, 2020 / akcent.bg

   От 4 до 6 септември се проведе традиционния международен турнир “Млади надежди”  по тенис на маса. Организатори са “Комфорт” Варна и Община Варна.

   Русенският СКТМ “Дунав” бе представен от четири момичета. Анита Петкова и Лила Лъвчиева до 12 години и Дзиаин Ванг и Мелиса Неджиатиева също на 12, но в по-горната възрастова група до 15 години.

   Анита и Лила спечелиха отборната титла след победи в групите над “Дигеста” София с 3:2 и “Комфорт – 2″ с 3:0. На полуфинала те се наложиха с 3:2 над силните румънки от “Бузау”.

   В мача за титлата след големи драми Петкова и Лъвчиева спечелиха също с 3:2 над “Комфорт -1″ и с това вдигнаха шампионската купа.

   Много силно се включиха и Ванг и Неджиатиева. Въпреки ,че са с години по-малки от своите съпернички те показаха напориста и атакуваща игра.

   В индивидуалната надпревара Лила Лъвчиева завоюва бронов медал до 12 години, след като загуби на полуфинала от Калин Мариа (Бузау, Румъния).

   При 15 годишните Ванг и Неджиатиева прескочиха предварителните групи и стигнаха до четвъртфиналите.

   Този турнир бе и последна проверка преди Държавното първенство по тенис , което също ще се проведе в град Варна. Треньорите Петър Петров и Стефан Лъвчиев очакват призови класирания.

Коментари

Свързани новини

Реклама

Реклама