Днес е : Вторник, 29 Септември 2020

Лейди Гага обра наградите на MTV

Публикация 31 Aug, 2020 / akcent.bg

   Лейди Гага триумфира в една необичайна година за видео музикалните награди на MTV, печелейки общо 5 награди, включително в категорията Артист на годината, предаде „Гардиън“.

    Певицата, която имаше общо 6 номинации, подчерта екстравагантния си стил, носейки различни предпазни маски при всяко свое излизане на сцената, и напомни на феновете си да спазват наложените от властите мерки. „Само защото сме разделени в момента и културата може да изглежда по-малко жива по някакъв начин, знам, че идва Ренесанс...

   Пазете се, говорете открито и може би говоря като развалена грамофонна плоча, но носете маска – това е знак на уважение“, каза тя в речта си. Лейди Гага спечели и призовете за най-добра песен на годината, най-добра кинематография и най-добра колаборация за проекта си Rain On Me, в който участва и Ариана Гранде.

  Канадецът The Weeknd спечели наградата за видео на годината към песента си “Blinding Lights”, както и тази за най-добро R&B видео. Той откри събитието с изпълнение на 300 метра височина, с гледка към район Манхатън в Ню Йорк, но отбеляза, че не е в настроение за празнуване. „Трудно ми е да празнувам и да се наслаждавам на този момент, затова само ще кажа справедливост за Джейкъб Блейк и Бреона Тейлър“, каза той, цитиран от „Ройтерс“, визирайки убийствата на тъмнокожи, в резултат на които хиляди излязоха на протести в Щатите.

   Церемонията бе посветена на актьора Чадуик Боузман, познат с ролята си във филма „Черната пантера“, който почина на 43-годишна възраст миналия петък, след продължителна битка с рака на дебелото черво. От съображения за сигурност заради пандемията от COVID-19 по-голяма част от изпълненията бяха предварително записани, а в залата не беше допусната публика.

Коментари

Свързани новини

Реклама

Реклама