Днес е : Четвъртък, 1 Октомври 2020

Новото Porsche Panamera вече има версия Turbo S

Публикация 28 Aug, 2020 / akcent.bg

Новите модели ще бъдат налични през октомври, като за България цените започват от 187 999 лв. за Panamera и достигат 366 835 лв. за Panamera Turbo S

   Porsche представи изцяло обновена серия модели Panamera -  от тях в България ще се предлагат Turbo S, GTS и 4S E-Hybrid, Panamera и Panamera 4.

   С Panamera Turbo S производителят подкрепя претенциите си за най-добра в класа динамика. Моделът има 630 конски сили  и въртящ момент от 820 нютонметра, което е с 80 к. с. повече от предходния модел. Така в режим Sport Plus моделът ускорява от  0 до 100 км/ч за 3.1 секунди. Разработен във Вайзах и построен в Цуфенхаузен, познатият 4-литров двигател V8 с двоен турбокомпресор е цялостно преразгледан, за да позволи на автомобила да постигне максимална скорост от 315 км/ч. За да се прехвърли огромната мощност на пътя по контролиран начин и да се увеличи максимално ефективността на завиване, трикамерното въздушно окачване Porsche Active Suspension Management (PASM) и системата за стабилизация Porsche Dynamic Chassis Control Sport (PDCC Sport), включително системата за векторно разпре-деление на въртящия момент Porsche Torque Vectoring Plus (PTV Plus), са променени за всеки конкретен модел и оптимизирани по съответен начин. Изцяло новата предница на Panamera Turbo S се отличава с по-големите странични въздухозаборници и новопроектираните елементи в цвета на каросерията, които са свързани хоризонтално и така подчертават ширината на автомобила.

   Panamera GTS има 620 конски сили, а двигателят е оптимизиран със специален фокус върху мощността. Така предоставената мощност е като тази на класически спортен автомобил с двигател с атмосферно пълнене.

   Новите Panamera и Panamera 4 вече са оборудвани с познатия 2,9-литров дви-гател V6 с двоен турбокомпресор на всички пазари по целия свят. С мощност 243 kW (330 к.с.) и 450 Nm, динамиката остава непроменена.

   И накрая, но не на последно място Porsche представя и хибриден модел, който е още по-ориентиран към динамиката. Panamera 4S E-Hybrid е плъг-ин хибрид с 30% увеличен изцяло електрически пробег. Автомобилът има 560 конски сили мощност и максимален въртящ момент от 750 нютонметра. Мощността идва от електрически мотор с 136 конски сили и 2,9-литров двигател с двоен турбокомпресор с мощност 440 к. с. В комбинация със стандартния пакет Sport Chrono ускорението от 0 до 100 км/ч се постига за 3,7 секунди, а максималната скорост е 298 км/ч.

   Новите модели ще бъдат налични през октомври, като за България цените започват от 187 999 лв. за Panamera и достигат 366 835 лв. за Panamera Turbo S.

Коментари

Реклама

Реклама