Днес е : Четвъртък, 21 Януари 2021

Интензивен трафик на изход за ТИР-ове и на вход за леки коли на границата с Румъния

Публикация 26 Aug, 2020 / akcent.bg

В Румъния се пропускат български граждани без да им бъде налагана карантина.

Интензивен е трафикът на ГКПП Дунав мост – Русе и на ГКПП Дунав мост – Видин за товарни автомобили и на вход за леки автомобили. На останалите гранични контролно-пропускателни пунктове с Румъния в сряда сутрин трафикът е нормален.

   В Румъния се пропускат български граждани без да им бъде налагана карантина.

   Временно е преустановено от румънска страна преминаването на хора и автомобили на граничните пунктове, съпределни на българските “Кайнарджа” и “Крушари”. Транзитните товарни автомобили могат да преминат българо-румънската граница само през ГКПП “Русе” и ГКПП “Видин”. Товарните автомобили, които превозват стоки от и за Румъния, може да преминават и през останалите функциониращи пунктове на българо-румънската граница.

   На границата с Гърция трафикът е нормален на всички гранични контролно-пропускателни пунктове.

   Възстановено е пропускането на товарни автомобили през ГКПП “Капитан Петко войвода” – “Орменион” в двете посоки. На ГКПП „Маказа“ – „Нимфея“ се пропускат лекотоварни автомобили до 3,5 тона. През ГКПП „Илинден“- „Ексохи“ и ГКПП “Ивайловград”- “Кипринос” гръцките гранични власти не пропускат в двете посоки никакви превозни средства. Забраната за ГКПП „Илинден“- „Ексохи“ ще важи до 31 август.

   На ГКПП “Маказа”- “Нимфея” и ГКПП “Капитан Петко войвода”- “Орменион” гръцките гранични власти не пропускат пътуващи от 23:00 часа до 07:00 часа в двете посоки, независимо от тяхната националност.

Влизането на туристи в Гърция е възможно само през ГКПП “Кулата” – “Промахон” с отрицателен резултат на РCR тест за коронавирус, направен през последните 72 часа преди пристигането. Документът трябва да е на английски език, да съдържа име и фамилия, номер на паспорт или лична карта. Туристите могат да влизат в България на граничните пунктове „Кулата“ и „Маказа“.

  До 31 август всички пътуващи към Гърция, независимо от тяхното гражданство, трябва да притежават QR код чрез попълване на електронни формуляри за локализиране PLF (Passenger Locator Form). Данните за контакт в Гърция се попълват най-късно предния ден преди пристигането им в страната.

   На границата със Сърбия на ГКПП ”Калотина”, ГКПП “Връшка чука”, ГКПП “Брегово”, ГКПП “Стрезимировци” и ГКПП “Олтоманци” трафикът е нормален. Сръбските гранични власти изискват наличието на отрицателен PCR тест за българските граждани на вход в Сърбия.

   На границата със Северна Македония на ГКПП “Гюешево”, ГКПП “Станке Лисичково” и ГКПП “Златарево” трафикът е нормален.

   На границата с Турция трафикът също е нормален на всички гранични контролно-пропускателни пунктове. /БГНЕС

Коментари

Свързани новини

Още Новини

Реклама

Реклама