Неделя, 14 Април 2024

Съдът върна асансьорния завод на собственика

Съдът върна асансьорния завод на собственика
Публикация   22:45     23 Авг, 2020 /     akcent.bg   /     1004

    Кюстендилскиат окръжен съд е постановил заводът за асансьори в Дупница да бъде предаден на неговия собственик - столичния бизнесмен Илия Златанов, съобщи БНР. От месеци предприятието "Изамет", което е най-голямото за асансьори у нас, не работи, а бизнесменът е в чужбина, като от там обяви, че е бил изнудван да му бъде иззет бизнеса, като посочи и конкретни имена.

   Името на Златанов изплува в началото на юли от разследване на журналиста от Антикорупционния фонд Николай Стайков, озаглавено "Осемте джуджета". В него бизнесменът разказва пред камера за опита на членове на семейството му да завземат бизнеса, за което подавал сигнали до институциите, но без резултат. Той намесва и името на бившия столичен следовател, сега адвокат - Петър Петров - Пепи Еврото, за когото твърди, че има връзка с опита да бъде принуден да прехвърли бизнеса си.

   Скандалът с асансьорния завод продължи с месеци. Частен съдебен изпълнител и представители на фирмата вече са влезли в предприятието в изпълнение на съдебното решение и в присъствието на полицаи. 65 работници от завода за асансьори в Дупница са на борсата. Очаква се те да бъдат върнати на работа, а в понеделник да бъде възстановено и електрозахранването на сградата и цеховете.

   Според коментари, в предприятието е имало и готова продукция, договорена за износ. Сметките на фирмата са запорирани от три месеца, коментират информирани.Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha