Днес е : Неделя, 19 Септември 2021

Пенчо Милков: „Община Русе работи активно по всички сигнали от граждани"

Публикация 20 Aug, 2020 / akcent.bg

Върху фирмата, която се грижи за обществената хигиена, непрекъснато се налагат финансови санкции в размер на 10-15 хил. лева на всеки десет дни

   „Всички проблеми, които забелязват гражданите на Русе, ги виждам и аз. По всеки сигнал се работи активно", обяви на пресконференция днес кметът Пенчо Милков.

   Обсъдени бяха хигиената на града, сметосъбирането и зелените площи.

   Общинските инспектори упражняват всекидневен контрол върху фирмата, която се грижи за обществената хигиена, като непрекъснато се налагат финансови санкции в размер на 10-15 хил. лева на всеки десет дни. Тези удръжки ще бъдат вложени за закупуване на почистваща техника от общинските предприятия, което ще увеличи възможностите на Общината незабавно и със собствени сили да отстранява всички нередности.

   С новия изпълнител по договора за сметоизвозване от 16 юли Русе ще се сдобие и с нови съдове за отпадъци, а цената за превоз на тон боклук вече ще бъде с 2 лева по-ниска.

  Кметът отбеляза, че в сключения четиригодишен договор през пролетта на 2019 г. с Консорциум „Паркстрой“ ДЗЗД не са обхванати всички зелени площи в града. Община Русе приема градивно всички мнения на гражданите и работи активно по сигналите.

   По отношение на парковете, градините и междублоковите пространства Пенчо Милков призова за единение и обща грижа и отговорност за тях.

   Пример за съвместните усилия, които можем да положим, са и раздадените компостери в малките населени места на Община Русе. Целта им е да запознаят повече хора с принципите и ползите от компостирането – екологично чиста реколта и намаляване на отчисленията, плащани от общината за депониране на отпадъци.

   "Градската управа ще обърне и повече внимание на крайните квартали", обяви кметът на Русе Пенчо Милков. В момента се проучват възможности за създаването на микропаркове в кварталите „Дружба“ и „Чародейка“, както и за засаждането на дървета по бул. „Христо „Ботев".

Коментари

Свързани новини

Реклама

Реклама