Днес е : Събота, 10 Юни 2023

Дунарит отчита ръст на печалбата за първото полугодие.

Публикация 10 Aug, 2020 / Текст и снимка: Румен НИКОЛАЕВ

Въпреки сътресенията, фирмата запази доверието на международните си партньори. Заводът за специална продукция дава работа на 900 души и още толкова от региона

Дунарит отчита 20 процента ръст на печалбата и 10 на сто увеличение на производството за първите 6 месеца на годината. Това заяви пред Акцент.БГ изп. директор на дружеството инж. Петър Петров.

 Въпреки неспиращият натиск от страна на различни държавни институции и на прокуратурата, продиктуван от доказани чужди корпоративни интереси, "Дунарит" АД успява да запази и дори да увеличи оборотите, работните места и продажбите.

  Над 900 души са работещите в момента в завода за специална продукция, а още толкова непряко са заети във фирми в региона и страната, каза още инж. Петров.

  Като цяло от 2018 година насам има спад в производството на фирмите от отбранителната индустрия в България. Спрямо 2017 г. през 2018 година той е 45-50 на сто, сочи справка в сайта на Сдружение Българска отбранителна индустрия.

  Очакванията за 2019 спрямо 2018 спадът да е около 30 на сто, коментира Петър Петров. 

  "Дунарит" е запазил нивото от 2018 година за разлика от останалите фирми в отбранителната индустрия.

  До голяма степен тези ризултати се дължат на запазеното доверие, което международните партньори имат към фирмата. Това доказва и ситуацията, в която политическата обстановка в страната е накарала част от основните клиенти да се обърнат и към други доставчици извън България, коментира Петров.

Коментари

Свързани новини

Реклама

Реклама