Днес е : Четвъртък, 22 Октомври 2020

Томислав Дончев: Оставка през септември е един от обсъжданите варианти

Публикация 06 Aug, 2020 / akcent.bg

Вицепремиерът потвърди, че това е един от реалистичните изходи от политическата криза

   Вицепремиерът Томислав Дончев потвърди това, което се чу вчера от извънредната конференция на ПП ГЕРБ, а именно, че оставката на правителството се превръща във все по-реалистичен вариант.

   „Вчера премиерът каза, че подаването на оставка никога не е проблем. Исторически да припомня, че го е правил два пъти. Ние сме демократично избрани, няма никаква конституционна причина, да приключваме мандата си по-рано. Но все пак обществото е разделено. А този, който го е грижа за държавата и обществото, трябва да е готов за ход назад“, каза Дончев пред Nova.

   Вицепремиерът смята, че оставка в края на септември е един от вариантите пред кабинета „Борисов 3“, като преди това ще бъдат гласувани всички оставащи важни въпроси, но без да влиза в специфики.

   Според Томислав Дончев, не е вариант в този кабинет да има друг министър-председател, въпреки съблазнителната мисъл самият той да поеме държавното управление, както бе спекулирано от анализатори през изминалия ден.

   Още днес има насрочен коалиционен съвет между ГЕРБ и „Обединени патриоти“, на който ще бъдат обсъдени отново възможностите, които има правителството, но Дончев отново подчерта, че „няма лесен вариант“.

Коментари

Свързани новини

Още Новини

Реклама

Реклама