Днес е : Понеделник, 18 Януари 2021

Жена на 55-годишна възраст от гр. Бяла е настанена с коронавирус в Тубдиспансера

Публикация 01 Aug, 2020 / akcent.bg

Общият брой на лицата, които са били или продължават да бъдат под карантина, е 7215.

   По данни на Регионалната здравна инспекция за последното денонощие на територията на областта са регистрирани 34 нови случая на коронавирус. Както беше обявено по-рано през деня от Областния оперативен щаб 33 от тях са в дом за стари хора „Възраждане“ в Русе, като 32 от положителните PCR проби са при обитатели на дома, а една е при социален работник от институцията.

   Така към момента общият брой на потвърдените случаи с коронавирусна инфекция в засегнатото социално заведение достигна 90 души, от които 83-ма обитатели и седем души персонал. За съжаление от посочените 83 потребители на социалната услуга с положителен PCR тест за коронавирус смъртните случаи са вече два.

   От останалите обитатели 24 са настанени в лечебни заведения, като 18 от тях са в Университетска болница „Канев“, трима в УМБАЛ „Медика Русе“, а един в Специализираната болница за активно лечение на пневмо-фтизиатрични заболявания  „Д-р Димитър Граматиков – Русе“. 19 души са безсимптомни и са изолирани във вила „Липник“ в село Николово, която е на Община Русе, други 36 обитателя на дома за стари хора са изолирани на 4-ия етаж на социалното заведение, а двама души без оплаквания, които са били в домашен отпуск остават под домашна изолация. От персонала на дома на болнично лечение продължават да бъдат шофьорът на линейката, електротехникът и едната санитарка. Другата санитарка, медицинската сестра, трудотерапевтът и социалният работник са под домашна карантина.

Другият потвърден случай от днес е на жена на 55-годишна възраст от гр. Бяла. Тя е хоспитализирана в Специализираната болница за активно лечение на пневмо-фтизиатрични заболявания  „Д-р Димитър Граматиков – Русе“.

   По последни данни от Регионалната здравна инспекция в Русе има още един смъртен случай. Това е мъж на 79 години, който не е от дома за стари хора. Той е бил хоспитализиран в Университетска болница „Канев“, където е бил поставен на кислородна терапия. Ръководството и екипът на Областна администрация Русе изказват съболезнования на роднините и близките на починалия.

   Отчитайки новообявените случаи от днес диагностицираните с COVID-19 в област Русе от началото на пандемията станаха 234, като активните случаи са 155. От тях 40 са на болнично лечение, а другите 115 са под домашна изолация.

   Сред добрите новини е, че броят на излекуваните вече е 74, което означава, че за последното денонощие са излекувани нови 2-ма души.

   От активните случаи 32% са мъжете, а жените са 68%, което като бройка е съответно 56 и 99. Подобно е и разпределението при всички заболели от началото на пандемията 147 са жените, а мъжете са 87, което в проценти е респективно 63% и 37%.

   Към момента поставените под карантина в областта лица са 281, а за други 6934 тя вече е изтекла. Така общият брой на лицата, които са били или продължават да бъдат под карантина, е 7215.

Коментари

Свързани новини

Реклама

Реклама