Днес е : Сряда, 5 Август 2020

Дончев за последния запис на Борисов: възможно е да сме водили подобен разговор

Публикация 30 Jul, 2020 / akcent.bg

   Възможно е да сме водили подобен разговор, но не мога нито да потвърдя, нито да отрека, все пак става дума за събития от преди две години. С тези думи вицепремиерът Томислав Дончев коментира пред БНТ последният разпространен запис на телефонен разговор на премиера.

  Той беше пуснат вчера и в него има ругатни, вулгаризми и нецензурни реплики. В разговора между Борисов и Дончев, президентът Румен Радев е наречен "прост летец" и "тъпанар", за тъпанари са обявени и по-голяма част от гласуващите. Премиерът пък е бесен, че данъците за автомобилите са вдигнати преди европейските избори.

   "Преди около две години, при планирането на бюджет 2019, много пъти сме говорили и спорили с премиера по темата за данъците за автомобилите. Възможно да сме водили подобен разговор по телефона, но аз не си спомням такъв с толкова епитети и толкова цветен. Става въпрос за разговор от преди две години", каза Дончев.

   Той подчерта, че не може да категоричен, защото са минали почти две години, защото такива разговори са се водили през ноември 2018 г.

   Попитан дали е редно, спрямо политически фигури, да се използват епитетите, които Борисов употребява в записа, вицепремиерът отговори: "Публично такъв разговор не трябва да се води". Той допълни, че големият въпрос е кой редовно и системно записва премиера. Попитан кой може да стои зад записите, Дончев отговори: Запитайте се кой има интерес от тази работа.

Коментари

Димитров  
13:14:28 / 2020-07-31

Като в консервна кутия са затворени всички подобни разговори през последните десет години между Томи и Бойко,но вицето се прави на слънчасал,който не помни какво са си говорили преди по-малко от две години.Такива цветущи,хамалски приказки по адрес на президента Радев,никога не се забравят.Много издънки донесе 2020-година за "нашият" пръв министър.То не бяха чекмеджета пълни с евро,кюлчета със злато,последваха закани по адрес на президента.Когато генерал Р.Радев в качеството на командващ ВВС на България е пазил небето над Родината си,къде са били по това време днешните управници?По паметливите и умни българи,се сещат за 1992-93-94 година.

Свързани новини

Още Новини

Реклама

Реклама