Днес е : Петък, 7 Август 2020

„Локомотив Русе Мастърс“ е деветият победител във ветеранския турнир по водна топка

Публикация 29 Jul, 2020 / akcent.bg

   От 24 до 26 юли 2020 г. в  крайдуванския град с участието на три отбора за девети пореден път се проведе международният турнир по водна топка за ветерани. Купата „Иво Петров” бе връчена на домакините от Русе след  две победи - над „София Мастърс“ /7:5/ и над германците от „Юрдинген Мастърс“ /11:8/. В тазгодишната надпревара отсъства осемкратният участник - отборът на LDB Букурещ.

   Прекрасните метеорологични условия и гостопроемните домакини на плувния комплекс „Норд“ дадоха възможност на много бивши национални състезатели да покажат своито умения и мъжки сблъсъци във водата. За най-полезен играч на турнира бе обявен Ивайло Новаков-Бебито, който също получи мемориален приз.

   Успехът на ветераните от „Локомотив“, въпреки неблагоприятните условия за подготовка и домакинство, се дължат на вниманието на приятели и съмишленици, ентусиазма и професионализма на специалистите, както и на всеотдайността и волята на ватерполистите от бившия мъжки отбор на Русе и техния организатор Николай Петров. По време на турнира бе чествана  и 88-годишнината на най-стария русенски плувец и ватерполист Тодор Керчев-Паная, който и на тези години почти ежедневно плува по 1-2 колометра.

Коментари

Свързани новини

Още Новини

Реклама

Реклама