Днес е : Сряда, 5 Август 2020

За 18 пореден ден русенци протестираха за незабавна оставка на правителството и на главния прокурор Гешев

Публикация 28 Jul, 2020 / akcent.bg

Протестът в сряда се мести на Кръговото при Дунав мост

За 18-ти пореден ден в Русе се проведе протест за незабавна смяна на правителството и оставка на Гешев.

 Кристина Василева е от първия ден сред протестиращите, защото за нея управляващите правят прекалено сложен живота на обикновените българите. Става така всичко да е трудно, а всъщност е много лесно. Ние искаме да оставят нормалните хора да живеят правилно и да се спазват законите от всички. Най- много иска да се промени социалната политика, т.е. когато моите родители и баба ми се пенсионират, да живеят не с 200 лв. пенсия и 40 години стаж, а като германските пенсионери да ходят на круиз.

  Аз като майка за тези 9 години, откакто имам дъщеря, само една година успях да получа по 40 лева, което е унизително за мен. Смешно е.

   Кристина смята, че системата праща голяма част от хората на протеста при адвокатите, тъй като те не са защитени от държавата. Ще протестира до последно- до падането на правителството.

  Кристина е семейна, майка ан дъщеря на девет години и половина, юрист по образование.

  Събралите се пред офиса на евродепутатите от ГЕРБ протестиращи се организираха и направиха шествие от центъра до Парка на младежта и обратно.

  Протестът в сряда ще се проведе на Кръговото при Дунав мост, като изходният пункт ще бъде в началото на Парка на младежта.

 

Коментари

Свързани новини

Още Новини

Реклама

Реклама