Днес е : Събота, 8 Август 2020

Министър Кралев откри обновената тренировъчна зала на Тежкоатлетически спортен клуб - Русе в СК „Ялта“

Публикация 28 Jul, 2020 / akcent.bg

Близо 111 000 лева е отпуснало спортното министерство за обновяването на залата на русенските щангисти

   Обновената тренировъчна зала на Тежкоатлетически спортен клуб – Русе, разположена на първия етаж в Спортен комплекс „Ялта“, беше официално открита днес от председателя на клуба доц. д-р Кирил Панайотов. Сред гостите на събитието бяха министърът на младежта и спорта Красен Кралев, народният представител от ПП ГЕРБ Пламен Нунев и старши треньорът на националния отбор по вдигане на тежести Иван Иванов, които пожелаха на младите щангисти високи спортни постижения при участието им в състезанията, които предстоят.

   “Министерството винаги е откликвало на нуждите на русенския спорт. Имаме много обновени обекти през последните 4-5 години и тази зала е една от тях”, заяви министър Кралев.

   Реконструкцията на залата става факт по проект, финансиран по Наредба 4 за финансово подпомагане на спортни обекти. Министерството на младежта и спорта финансира със 110 805, 20 лв. ремонта за въвеждане на мерки за енергийна ефективност. По време на строително-монтажните дейности са реконструирани вентилационната и осветителната система в залата. Подменени са покритието на пода, прозорците и отоплителната инсталация.

   Целта на приключилия ремонт е да се осигурят по-добри тренировъчни условия за повече от 30 млади тежкоатлети, които провеждат занимания в ТСК Русе.

Коментари

Свързани новини

Още Новини

Реклама

Реклама