Четвъртък, 30 Май 2024

Министър Кралев: Държавата не може да подпомага акционерното дружество "Дунав Русе", ще мислим за подкрепа на детско- юношеските школи

Министър Кралев: Държавата не може да подпомага  акционерното дружество
Публикация   13:33     28 Юли, 2020 /     текст и снимка- Румен НИКОЛАЕВ   /     1101

Новият президент БФС, който ще се избира през декември, ще покаже по какъв начин ще се развиват футболните дружества и първенствата в страната

   Ще бъде ли променен начинът, по който се организират и провеждат футболните първенства в страната?

   На този етап няма как да коментирам, трябва да изчакаме конгреса, който ще се проведе през м. декември. Там очаквам наистина да има силни кандидатури, сблъсък на идеи, на програми. Да чуем програмата на този, който бъде избран от делегатите за следващ президент на БФС, както и на цялото ръководство на Изпълкома, бе отговорът на спортният министър Кралев въпроса на Акцент.БГ

    Тогава ще седнем и ще разговаряме да разговаряме и да видим къде може да ги подкрепим. И премиерът Борисов, и аз многократно сме заявявали, че идеята е за подкрепа на детско-юношеския футбол- това ще ни бъде приоритет.

   Но ще трябва да има точна и ясна гаранция, че тези средства ще бъдат оползотворени по правилния начин. Аз не говоря за технологията за харчене на средства, защото при нас има железен контрол. Така че всички може да са спокойни, че няма да има злоупотреби.

  Но трябва да има сериозна програма за тренировки, за работа с децата във всички клубове. Ако получим гаранция, че е разработена наистина от добри специалисти, че  се спазва, тогава държавата с готовност ще протегне ръка на детско-юношеските школи.

  Колкото до „Дунав- Русе”- следя темата, неприятно е, това което се случва вчера и днес.  Разбира се, всички клубове разчитат на по-сериозна подкрепа  от общините.

  На този етап ние няма как да помогнем, защото те са акционерни дружества.  С  г-н Нунев ще помислим дали има някакъв вариант за подкрепа. Става въпрос на детско-юношеските школи да се помогне, защото те нямат средства да стартират, да тренират.

  По тяхна информация са необходими около 50 000 лева, за да могат да изкарат до Нова година.Коментари

  •     Монев 

    Забележете,съдбата на един отбор с история,носил удоволствие от играта си на жителите на областен град като Русе,е под въпрос дали ще оцелее.Какво би казал този,ако ставаше въпрос за един "велик" отбор,със "стара" история като "Бистришките тигри"?В касата на това образование,се наливат държавни пари,защото там в този отбор, макар и вече поостарял и натежал се подвизава г-н Борисов.В Перник,водата,тази природна даденост за благото на хората,е под въпрос.В Русе, правителството вече гледа с периферното на очите за всичко.Един футболен отбор "Дунав-Русе"от състава на "А" професионалната ни група,отива в историята,защото както в Перник,така и в Русе,се "вее" червеното знаме.На "Дондуков"1,хорово отговарят,когато става дума за консолидация на българското общество!

Коментирай

   captcha