Днес е : Сряда, 5 Август 2020

Почина един голям човек с позиция, лекар и приятел- д-р Антон Въжаров

Публикация 26 Jul, 2020 / akcent.bg

   Управителния съвет на Районна колегия на Български лекарски съюз в  Русе с прискърбие съобщава, че на 26 юли 2020 г. ни напусна д-р Антон Борисов Въжаров-авторитет, показал и доказал висок професионализъм. Д-р Въжаров е роден на 17 декември 1942 г. в Македония. Трудовият му път започва през 1969 г. като лекар в „Детско отделение“  Русе; 1970-1974 г. работи като селски лекар в с. Горно Абланово, след което е анестезиолог в МБАЛ в Русе. От 1991 г. е завеждащ интензивно-реанимационно отделение в Акушеро-гинекологичния комплекс до пенсионна възраст.

   През 1990 г. д-р Антон Въжаров е учредител и доайен на Русенската лекарска колегия. Девет години е бил в ръководните органи на БЛС като зам. председател на БЛС-два мандата зам.председател на ЦКПЕ към БЛС. Бил е член на Висшия медицински съвет от квотата на лекарски съюз. Два мандата е бил председател на УС на РК на БЛС-Русе и един мандат председател на комисията по професионална етика.

   Участвал е в много работни срещи, разговори, дискусии с Министерство на здравеопазването, с НЗОК, с научни и обществени организации, както и при изготвяне на проекти за промени в съществуващи закони в здравеопазването.

На 19.10.2018 година д-р Антон Въжаров е отличен с награда „Лекар на годината 2018“, в категорията „Принос за развитие и утвърждаване авторитета на съсловната организация“.

   УС на РК на БЛС-Русе изказва своите най-искрени и човешки съболезнования към семейството и близките на д-р Въжаров.

   Поклон пред паметта му!

   Управителен съвет на Районна колегия на Български лекарски съюз гр. Русе

Коментари

Свързани новини

    Още Новини

    Реклама

    Реклама