Днес е : Петък, 27 Януари 2023

Обявиха промените в кабинета, няма изненади

Публикация 23 Jul, 2020 / akcent.bg

   Почти няма изненади в промените в правителството, които преди малко премиерът Бойко Борисов обяви на брифинг в министерския съвет.

   Министрите, които си отиват от постовете са:

Владислав Горанов - на финансите

Младен Маринов - на вътрешните работи

Емил Караниколов - на икономиката

Николина Ангелкова - на туризма

На техните места ще бъдат назначени:

Кирил Ананиев се връща при финансите

Лъчезар Борисов заема мястото на Караниколов

Христо Терзийски става вътрешен министър

Костадин Ангелов е новият министър на здравеопазването

Вицепремиерът Марияна Николова поема туристическия ресор

    Ето и пълният текст на посланието, разпространено от правителствената пресслужба:

   Министър-председателят Бойко Борисов  постигна съгласие с партньорите си от управляващата коалиция – вицепремиера и председател на ВМРО Красимир Каракачанов и лидера на НФСБ и зам.-председател на Народното събрание Валери Симеонов, относно кадровите промени в правителството, които да бъдат направени.

   След като премиерът Борисов прие депозираните оставки на министъра на финансите Владислав Горанов, министъра на вътрешните работи Младен Маринов и министъра на икономиката Емил Караниколов, днес на провелия се Коалиционен съвет бяха одобрени предложенията за нови ръководители на трите ведомства. За министър на финансите е предложен настоящият министър на здравеопазването Кирил Ананиев, а за министър на вътрешните работи – настоящия директор на ГД „Национална полиция“ главен комисар Христо Терзийски. Лъчезар Борисов, който към момента заема длъжността заместник-министър на икономиката, е номинацията на управляващата коалиция за министър на икономиката.

   В рамките на Коалиционния съвет беше приета оставката на Николина Ангелкова като министър на туризма и беше предложено този ресор да бъде съвместяван от вицепремиера по икономическата и демографската политика Марияна Николова.

   За освободения пост на министър на здравеопазването е номиниран настоящият изпълнителен директор на УМБАЛ ”Александровска” ЕАД проф. Костадин Ангелов.

Коментари

Монев  
10:32:09 / 2020-07-24

Точно както във футболната игра,г-н Борисов като "треньор" на пп-герб, в 85-тата минута сменя играчите за да спечели време,необходимо му да "овладее" взривоопасното положение,което диктуват улиците и площадите.Правилния,демократичен ход на г-н Борисов беше и си остава, подаване на оставка на целия кабинет,служебно правителство което да осигури нормално провеждане на изборите за 45-тото НС през късната есен на 2020-година.Днес протестиращите,за разлика от други години,са млади хора партийно не оцветени.Работили,учили в европейски държави,те прекрасно намират разликата,затова са активната част от митингите.За тях не е важно от какъв цвят ще е правителството.Те искат да живеят и творят в една свободна държава,държава която може да им осигури добро материално съществуване..Държава без корупция и уважавана от всички народи на нашия континент и далеч зад него.

Свързани новини

Още Новини

Реклама

Реклама