Четвъртък, 28 Септември 2023

С пожелание за достатъчно вода под кила във Франкфурт на Майн бе осветен най- новият кораб на

С пожелание за достатъчно вода под кила във Франкфурт на Майн бе осветен най- новият кораб на
Публикация   19:34     19 Март, 2012 /     akcent.bg   /     488

Инвестицията в м/к

     С пожелание за попътен вятър и достатъчно вода под кила във Франкфурт на Майн тържествено бе осветен м/к Ариана. Свещеноиконом  Юлиян Ангелов от Западно- и Средноевропейската Епархия на Българската Православна църква в Берлин, пратеник на Константинския епископ Антоний, извърши ритуала пред много гости от Германия, Холандия и България.

    Това е най-новото попълнение във флота на русенската компания „Дунав турс” АД. Кръстница на кораба беше Данета Желева, която преди години даде  старта и на кораб „Русе Престиж”.

 

  „С радост и гордост ме изпълва фактът, че това е поредният пътнически кораб, който България строи в чужбина и който представлява голяма инвестиция в този специфичен дял на туристическия бизнес – 25 млн. лева. Неговата поява е още едно доказателство, че ние вече ставаме неделима част от европейския туристически маркетинг, като успешно продължаваме традициите на българското пътническо корабоплаване”- каза Катя Стоянова, изпълнителен директор на „Дунав турс” АД.

 

   Kораб „Ариана” е построен в корабостроителница Граве в Холандия като луксозен туристически плавателен съд за вътрешни водни пътища по реките Рейн и Дунав и техните притоци. Има осемдесет и една кабини за сто шейсет и двама пътника. Трийсет и девет членният му екипаж вече премина и първите експлоатационни часове, за да се запознае с кораба. През тази година корабът ще плава по река  Дунав. Ще има дванайсет круиза до делтата на реката. Първото му посещение в Русе ще е на шести април.

 Чартьор е немският туроператор Фьоникс райзен, който чартира още два кораба на „Дунав Турс” АД. Кетърингът, както на всички останали кораби на дружеството, ще бъде организиран от италианската фирма Лигабуе.

 Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha