Днес е : Неделя, 19 Септември 2021

Божков не е от вчера. Гешев също

Публикация 18 Jul, 2020 / akcent.bg

Избирателното прилагане на закона е по-лошо от неприлагането му и също е форма на тежка корупция

    В продължение на пет години бившият банкер Цветан Василев беше използван като образ на Торбалан от управляващата коалиция и подкрепящите я прокуратура и медии. С него беше оправдаван всеки провал, а ако някой трябваше да бъде "отстрелян", веднага му беше пришиван като "партньор". След като образът на Василев се поизтърка, в същата упортеба влезе Васил Божков, който освен всичко останало от тази седмица е разследван и за държавна измяна, без конкретно да се посочи за кои точно действия.

   Общото между тях е и друго - и Василев, и Божков не са се появили изненадващо като злодеи. Тъкмо обратното - те бяха грижливо отглеждани и пазени от властта, която позволи балона КТБ и двойните стандарти в облагането на хазарта. В голяма част от времето, когато двамата се радваха на изключителните си привилегии, държавата се управляваше от Бойко Борисов.

   Иван Гешев също не е прокурор от вчера, а през последните четири години заемаше и важни постове - ръководеше Специализираната прокуратура (която днес разследва Божков) и беше зам. главен прокурор. Но без капка неудобство говори, че щял да връща заграбеното от българския народ, без да обясни защо прокуратурата е допуснала заграбването - поне що се отнася до обвиненията за неплатените такси от Божков. Малкото независими медии, които в продължение на години посочваха проблемите и с КТБ, и с хазарта, а правителството и прокуратурата упорито не ги виждаха, днес са обявени за съзаклятници на Василев и Божков.

    Така или иначе, коалицията ГЕРБ/ДПС дължи обяснение. Избирателното прилагане на закона е по-лошо от неприлагането му и също е форма на тежка корупция

      Източник: Капитал

 

 

Коментари

Свързани новини

Реклама

Реклама