Вторник, 28 Май 2024

Русенци шампиони в зоналните състезания по полицейска лична защита

Русенци шампиони в зоналните състезания  по полицейска лична защита
Публикация   15:50     16 Юли, 2020 /     akcent.bg   /     629

   Вчера и днес в гр. Кнежа се проведе зонално първенство по „Полицейска лична защита” и семинар по Полицейска лична защита за служителите на МВР. Организатори на събитието са Спортната асоциация на МВР и Централен полицейски джу джицу клуб – клон Кнежа.

   В първенството са взели участие представители от спортните клубове при ОД МВР Русе, ОД МВР Плевен, ОД МВР Велико Търново и Академия на МВР – спортисти, провеждащи подготовката си в Централен полицейски карате джу джицу клуб – клон Кнежа. Състезателите са премерили сили в дисциплината „Полицейска практика”, съгласно Наредбата за организиране на Републиканския преглед по Полицейска лична защита за 2020 г.

   Първенството се е състояло без публика и при спазване на всички противоепидемични мерки.

   От ОДМВР – Русе се представиха два отбора, които се пребориха в оспорваните битки и завоюваха призовите места.

   Станислав Георгиев и Теодор Иванов от ОДМВР – Русе се класираха на първо място и взеха шампионската купа, а на второ място, със съвсем малка разлика в резултата, са  Светослав Бодуров и Сашо Петров от другия отбор на русенската областна дирекция.

    Спортът „Полицейска лична защита” е създаден за практикуване от служителите с полицейски правомощия и се явява съществена част от целия процес на обучение в системата на МВР. Дисциплините са с подчертано специализиран характер и симулират ситуации близки до реалните. Независимо, че придобитите умения се изграждат в един процес, подчинен на спортни правила, необходими са решителни, безкомпромисни и творчески действия. Постигнатите спортни резултати са показател за равнище на професионална подготовка.

Целта при упражняването на спорта „Полицейска лична защита” е изграждане и запазване на постоянно високо ниво на тренираност на полицейските служители през целия трудов път.Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha