Днес е : Събота, 8 Август 2020

Бански 2020: 5 тенденции, които да следвате

Публикация 10 Jul, 2020 / akcent.bg

те за почивката на море? Мерейки плажните рокли и разглеждайки с какви сандали и аксесоари разполагате, със сигурност сте стигнали до чантата със стари бански, някои от които отдавна е трябвало да изхвърлите. Този вече ви е малък, този е избелял, този става само за кални бани... Познато, нали? Вместо да се притеснявате от чашките, които ви притискат твърде много или долнището, чиято материя вече се е променила заради жарките лъчи на слънцето, инвестирайте в някой нов бански. 

Избирайки из разнообразието по магазините, е добре да помислите не само за актуален модел, а и да съобразите цвета му с шапката, чехлите и плажната чанта. 

Банските за лято 2020 се отличават с това, че са доста по-изчистени откъм детайли, при това са по-удобни и повечето вече не са с онези дебели чашки, които трудно съхнат дори час след излизане от водата. Преобладават по-спортните модели – с дупки, ципове или дребни халки. Някои долнища пък ни връщат към стила на 60-те години. 

Наред с черно-белите модели и тези с най-различни морски мотиви в синьо, бяло и червено, които са класика, този сезон ще виждаме все по-многоцветни модели бански. Остава тенденцията долнището да е в един цвят, например зелено, докато горнището в друг топъл нюанс – червено или жълто.

Ако тепърва ще обикаляте, за да си изберете вашия модел, ето кои тенденции за бански 2020 да следвате: 

1. Боядисване с различни цветове 

Спомняте ли си белите тениски, които преди години правехме на топка и боядисвахме с няколко цвята боя. Получаваше се нещо като преливане или многоцветна палитра. Е, тази тенденция може да срещнем това лято в банските. 

Има най-различни модели, боядисани по този начин. Най-търсени са тези, в които има съчетание между жълто, розово, бяло и синьо. Най-често горнищата с този мотив са триъгълни, а долнищата изрязани, с тънки връзки.

 

2. По-различна текстура

 

Тази година банските от гладка материя остават на заден план. Изместиха ги моделите, които са с по-различни текстури. Така например плюшът е на първо място по търсене. Следват машинно плетени или модели, изработени на една кука. 

Имитацията на сатен или банските от плат с метална нишка, също са от актуалните материи за изработка на бански. 

 

3. Едно рамо