Днес е : Събота, 11 Юли 2020

Майка 34 г. и дъщеря 12 г. с коронавирус след завръщане от Украйна

Публикация 29 Jun, 2020 / akcent.bg

   Двайсет и пет са вече случаите на заразени с коронавирус от Русенско, след като днес са регистрирани още трима души с COVID-19. Става дума за майка и дъщеря - съответно на 34 и на 12 години, и 81-годишна жена, съобщиха от Областния оперативен щаб.

   Майката и дъщерята са се прибрали наскоро от Украйна, минавайки през ГКПП "Дунав мост" при Русе. Оплакванията на детето са се изразявали в повишена температура - до 38,2 градуса, обща отпадналост, болки в мускулите и ставите, както и суха кашлица. При майката оплакванията са почти същите, но без повишена телесна температура. Контактен на двете е съпругът на 34-годишната жена.

  Майката и дъщерята са откарани с линейка до инфекциозното отделение на УМБАЛ "Канев", като към момента са в увредено общо състояние, но без данни за пневмония.

   81-годишната жена е приета в Белодробната болница в Русе, след като е почувствала силна отпадналост, имала също кашлица и повишена температура. Тя била приета на лечение на 17 юни т.г. в отделението по лъчетерапия в Комплексния онкологичен център в Русе, като веднага след появата на симптоматиката, типична за коронавирус, й е направена рентгенова снимка на бял дроб. От нея били видни данни за пневмония. По тази причина е насочена към Белодробната болница. Жената към момента е в средно тежко състояние, но няма необходимост от интубиране.

  От Областния оперативен щаб в Русе информират, че персоналът от двете лечебни заведения, грижил се за пациентката, е използвал лични предпазни средства. Извършена е и основна дезинфекция.

   От Областния оперативен щаб съобщават, че към момента на лечение в двете болници в Русе - в УМБАЛ "Канев" и в УМБАЛ "Медика", се намират общо 18 пациенти - 12 от тях са от Разградско, един е от област Търговище, а петима са от Русенско.

Коментари

Свързани новини

Реклама

Реклама