Днес е : Събота, 11 Юли 2020

Гърция въведе електронен формуляр за туристите

Публикация 29 Jun, 2020 / akcent.bg

Това е от една от мерките за ограничаване на разпространението на коронавируса, тъй като страната отново отваря всички летища на 1 юли

   Пътниците от международните полети ще трябва да попълват подробен електронен формуляр, влизайки в Гърция. В него те ще трябват да посочват държавата, от която са дошли и адреса на престоя си по време на почивката, това е част от мерките за ограничаване на разпространението на коронавируса, тъй като страната отново отваря всички летища на 1 юли, заяви в събота Органът за гражданска авиация (CAA).

   Формулярът ще трябва да бъде попълван онлайн най-малко 48 часа преди да се влезе в страната и включва информация като продължителността на предишния престой в други страни, заяви CAA.

   Формулярът, както и подробности за мерките в страната, могат да бъдат открити ТУК. https://travel.gov.gr/#/

   Всички българи, които пристигат по въздух, море или суша от страни определени като опасни от т.нар. „червена зона” задължително трябва да попълнят формуляра преди пътуване, обяснява "Труд". За тези, които преминават през сухопътна граница, режимът е по-лек, тъй като България е от държавите определени като безопасни, намираща се в т.нар. "зелена зона". Попълването на протоколи за пребиваване е в сила от откриване на туристическия сезон 15 юни и бе приложено през първите два дни след отваряне на сухопътната граница и с България, което беше един от поводите за огромните опашки на граница.

Коментари

Свързани новини

Реклама

Реклама