Днес е : Събота, 11 Юли 2020

След психически тормоз и заплахи към новия шеф на "Жилфонд" от неизрядни наематели последва сигнал до прокуратурата

Публикация 25 Jun, 2020 / akcent.bg

Снимка: Утро  

Новият директор на общинското предприятие "Управление на общинските имоти" в Русе Иван Гецов подал сигнал до прокуратурата заради системен психически тормоз, защото си вършел съвестно работата. Отправяни му били и заплахи. Това заявиха на пресконференция днес кметът на Русе Пенчо Милков и заместник-кметът Златомира Стефанова.
По думите им още от назначаването на Гецов той организирал множество проверки, част от които и по подадени сигнали, свързани с неправомерното използване на общински жилища.

  "Г-н Гецов е корав мъж и затова го избрахме. Сигналите до нас са много. От документите се установи, че много хора пребивават в помещения без да имат правото да го правят.  Гецов започна да върши това, което не е вършено години. На различни места и под различни форми лично му е оказван натиск за това, че си върши работата", каза кметът Пенчо Милков.
Той обясни, че натискът идвал от хора, които считали, че "общинските жилища са им бащиния".

  Според Милков има хора в общински жилища, които са придобивали други имоти, които работят в чужбина. Имало и такива, които продължили да живеят в сгради, отписани от общинския жилищен фонд.

  Кметът заяви, че досега от общински жилища са отстранени 24 души.

  Златомира Стефанова обясни, че решенията за настаняване в общински жилища и за прекратяване се взимат от комисия, съставена от общински съветници и от служители на общинската администрация.

  "Това, което се случва с г-н Гецов, е много неприятно. Общинската администрация застава изцяло зад него. Мога да ви уверя, че това няма да спре комисията и  Гецов и ние ще продължим напред и ще работим съвестно. Общинските жилища са за наистина нуждаещи се хора", заяви Стефанова.

Коментари

Свързани новини

Реклама

Реклама