Днес е : Вторник, 19 Януари 2021

Въпрос на Акцент.БГ стигна до парламента и до регионалния министър

Публикация 22 Jun, 2020 / Румен НИКОЛАЕВ

Деан Станчев ВМРО пита регионалния министър ще се удължи ли валидността на винетките, министър Аврамова отговаря, че не може

   През изминалите няколко месеца България, а и целият свят бе изправен пред невиждана досега ситуация - пандемията от КОВИД-19. Това доведе до много ограничения за гражданите на България, включително забрана за напускане на областните градове. С оглед на това МРРБ обмисля ли да удължи срока на валидност на годишните винетни стикери със срока на ограничаване на придвижването?

   Това запита от трибуната на Народното събрание депутатът от ВМРО в ПГ на „Обединени патриоти“ Деан Станчев министъра на регионалното развитие и благоустройство Петя Аврамова.

   В отговора си министър Аврамова обясни, че не е възможно удължаване на срока на валидност на винетните стикери. Пътните такси – електронните винетки са държавни такси и подлежат на плащане и в извънредно положение. Нито един текст от закона за извънредното положение не освобождава потребителите от плащането на държавна такса, каквато е и винетката, поясни Аварамова.

    Срокът на валидност на винетките да се удължи с времето на забрана за движение извън населените места

                    27 May, 2020 / Румен НИКОЛАЕВ
 
https://akcent.bg/?i=49244&fbclid=IwAR3wsEp2qWkUKE9LOmALL4oR3EopZkslZyCBCxZ4-hvewzA1Hk1Kcb-FT2Q
 

 

Коментари

Свързани новини

Още Новини

Реклама

Реклама