Сряда, 21 Февруари 2024

Пренасочване на трафика от Дунав мост 2 при Видин създаде проблеми на Дунав мост при Русе

Пренасочване на трафика от Дунав мост 2 при Видин създаде проблеми на Дунав мост при Русе
Публикация   09:57     17 Юни, 2020 /     Румен НИКОЛАЕВ   /     1223

Полицията затвори пътя Мартен Русе- пренасочват движението през Николово

Заради многото ТИР-ове и затапване на пътя от Мартен за Русе движението се пренасочва през Николово. Това съобщи за Акцент.БГ кметът на Мартен Димо Тонев. Жители на града организират довечера протест от 18 часа.

  Ситуацията е таказа от два- три дни, информира директорът на митница "Дунавска" Володя Петров. Тогава е започвал ремонтът на пътя Мездра- Ботевград и водачите на тежкотоварни автомобили се насочват при моста край Русе. Мостът на Видин работи, но за да стегнат до там, камионите трябва да пътуват през прохода Петрохан, а този път шофьорите избягват.

  От румънска страна от вчера е сменен софтуерът на кантарите, но това не води до забавяне на прорускането на трафика, каза директорът на Гранична полиция Димитър Чорбаджиев. Той потвърди за увеличения брой ТИР-ове. За вчера за първи път има преминали за денонощия 1200 тежкотоварни автомобили, като досега техният брой по това време никога не е надхвърлял 1000.

  За понеделник преминалите на изход са 960 товарни и 480 леки коли, във вторник- 1158 ТИР-а и 640 леки автомобила. От 0 до 10 часа са излезли 400 ТИР-а и 189 леки коли, конкретизира ситуацията Володя Петров.

  Освен това затруднение създава и т.н. зелен коридор за транзитно преминаващите ТИР-ове. Транзитно преминаващите през румънска територия трябва да преминат граница единствено при двата моста при Видин и Русе, а това допълнително натоварва трафика.

  Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha