Днес е : Вторник, 19 Октомври 2021
ИЗБОРИ "2 В 1" 2021

Община Русе ще увеличи броя на отводнителните съоръжения в проблемните участъци в града

Публикация 15 Jun, 2020 / akcent.bg

   Община Русе предприема действия по изграждането на нови дъждоприемни шахти пред пътно съоръжение „Охлюва“, както и на бул. „България“ - в района на кръговото кръстовище пред Дунав мост и около бензиностанциите „Лукойл“ и „Шел“. Тъй като булевардът е част от мрежата на Агенция „Пътна инфраструктура“, общината ще направи необходимото вложените средства да бъдат възстановени от собственика на пътя.

   Проверки на отговорните служители показват, че досегашните проблемни участъци, каквито са ниската част на бул. „Липник“ под ЖП моста до хипермаркет „Практикер“ и бул. „Христо Ботев“ в района на Симовата мелница, успешно понасят последните екстремни валежи с интензитет над 45 л./км2 .

   Констатирани са и умишлени действия от граждани и фирми, които изхвърлят отпадъци, окосена трева и други материали върху  отводнителните съоръжения по главните пътни артерии. Това е довело и до наводнението на пътя Русе - Николово в района на Хаджигенова чешма.

   Община Русе припомня, че усилията и стремежът ѝ да се създава и поддържа необходимата инфраструктура, трябва да бъдат подкрепени от отговорното ѝ ползване от страна на гражданите.

Коментари

Свързани новини

    Още Новини

    Реклама

    Реклама