Днес е : Вторник, 11 Август 2020

За повече здраве тийнейджърите в Сливо поле ще получат нова спортна площадка за празника на общината

Публикация 12 Jun, 2020 / Текст и снимки: Румен НИКОЛАЕВ

  Първа копка на спортна площадка с комбинирано игрище за футбол, волейбол и баскетбол днес направи кметът на Община Сливо поле в центъра на града.

  Това ще бъде дар за тийнейджърите в Сливо поле и в общината за предстоящия празник- предвижда се обектът за бъде завършен до края на юли.

  Децата ще могат да спортуват при още по-добри условия, след като бъде завършено съоръжението, каза кметът пред гостите от общинска администрация, кметове на малки населени места, деца- бъдещи ползватели на спортното съоръжение.

  Проектът е по Програма за развитие на селските райони 2014- 2020 година- изграждане на спортна инфраструктура. Общата цел на проектното предложение е подобряване на качеството на живот в община Сливо поле и постигане на социално- икономическо развитие, чрез осигуряване на достъпа на населението до публични услуги, посредством обновената спортна инфриструктура.

  Стойността на проекта е за близо 80 000 лева.

 Община Сливо поле активно работи по развитие на масовия спорт. От миналата година е възобновен и детският футболен тим след 25-годишно прекъсване. Активният спорт и създаването на добри условия ще накара повече деца да излязат от домовете си и да спортуват, убеден е кметът Валентин Атанасов.

Коментари

Свързани новини

Още Новини

Реклама

Реклама