Днес е : Събота, 8 Август 2020

Пенчо Милков: Поливна система и дървета на кeя ще има

Публикация 11 Jun, 2020 / akcent.bg

   През м. май Община Русе  получи новоизградената кейова стена с Акт № 15 от Община Русе, потвърди днес кметът на Община Русе Пенчо Милков. Благодарение на системния контрол и няколкократното настояване  са отстранени  пропуски по отношение на качеството на изпълнение.

   Над 90 % от работите по района около кея са изпълнени. След това ще има и държавна приемателна комисия.Кметът Милков акцентира, че изграждането на Кейовата стена и Кея са два различни проекта.

   Зам. – кметът на Община Русе Магдалина Илиева определи зоната на Кея  като много приятно място за отдих. Крайбрежната зона вече се ползва интензивно от гражданите, въпреки, че в едната част текат строително – монтажни работи. Кметът добави, че там ще бъдат засадени през есента още дървета. Те се се поливат, защото в противен случай няма да могат да растат.

   Явно и за вандалите общината се е покрижила. На цялото това пространство ще бъдат поставени и камери.

   Кейовата стена е приета на 6 април с Акт № 15. След приемателните комисии е удостоверено, че всички предписания до изпълнителя са изпълнени, както и  отстранени показаните дефекти. Там няма да има друга настилка върху излетия бетон, уточни кметът Милков.

   Предстои държавна приемателна комисия за кейовата стена.

  През юни ще завършат строително – монтажните работи на кея и през юли обектът ще бъде предаден на Община  заедно с  кейовата стена.

   Двата проекта ще бъдат завършени по едно и също време поради идеята за цялост..

Коментари

Свързани новини

Още Новини

Реклама

Реклама