Днес е : Събота, 23 Януари 2021

Безочие! ОТГОВОРНА ЗА СКАНДАЛА С БОКЛУКА НА МАФИЯТА - ПОВИШЕНА!

Публикация 02 Jun, 2020 / Григор Лилов

Славея Стоянова стана заместник-министър

   БЕЗОЧИЕ!

   Премиерът Бойко Борисов освободи Красимир - племенника на Тодор Живков от поста на заместник-министър на екологията (умишлено спестявам фамилията му - и този доскоро пореден властник както всички сегашни, както и тези в опозицията свети с отразената светлина на комунистически номенклатурни родове и на това обстоятелство дължи кариерата си).
.
   На нейно място като заместник-министър слага Славея Стоянова.
   Славея е онази, която с прекия си шеф - зам.министър Красимир е въртяла боклуците из страната ни. От 2015 г. насам тя е директор на дирекция "Управление на отпадъците и опазване на почвите" в екоминистерството. (преди това - експерт в същата дирекция)
.
   Тя носи отговорност наравно с освободения заради боклука на световни мафии зам-министър.
   А ако не е знаела за връзките със световните мафии толкова години (практически невъзможно), ако не е знаела какво е ставала с боклуците и вноса им в България, значи не само не става за директор, не става дори и за редови служител - може би само за хигиенист в министерството.
.
   Славея Стоянова е нежната опора на друг олигарх - приватизатора на "Кремиковци" Валентин Захариев, чийто скандални сделки също плачат за внимание. (който пък беше дупе и гащи с друг олигарх - Атанас Тилев).
Вярно, Славея не е специализирала като Захариев в Русия - завършила е "биология" в Пловдивския университет "Паисий Хилендарски".

   И пак е вярно – за нея не мога да посоча стотици и десетки милиони имане, както направих за олигарха Валентин Захариев, за да ги взима от моята книга олигарха Бобоков за проверка от разследващо-аналитичния модул на групировката и като следствие да прави списък с числа. (след проверката уставових, че разликите с моята книга са в три позиции от 31 общо)

   Години наред тази нежна Захариева опора - Славея Стоянова въртеше металургията на Оловно-цинковия комбинат в Кърджали, който тровеше региона с отровни газове и води. Когато комбинатът фалира, веднага беше изстреляна в държавната администрация.

   Само ще отбележа, че фирмата на двигателя й-олигарх "Финметалс" е осъдена да заплати на държавата 420 МИЛИОНА ЛЕВА.

   420 МИЛИОНА!!!!
Платено ли е? - На босия цървулите!
.
   Този образ Захариев навремето беше обявен за Данъкоплатец № 1 на Република България от НАП и неговата тогавашна ръководителка Мария Мургина, въпреки че беше най-големият длъжник.
Имам маса разследвания и постове за олигарха и този скандал, посветил съм му и на него редове в мои книги, под моя натиск Мургина изгоря като шеф на НАП и беше дадена на съд. (бел.: обаче през 2016 ВКС напълно я оправда).
Данъкоплатец № 1 само чрез две офшорки ("Скад Ко", регистрирана в Кипър, и "Булстийл", регистрирана в остров Ман) беше източил навън в чужбина над 100 милиона долара!

   Как да забравя, че новият заместник-министър на екологията е била като опора в живота - основен мениджър на Валентин Захариев в житие-битието му в бизнеса. И после е трябвало да контролира друг бизнес – този с боклука и вноса му. В едно от онези министерства, където при всички едноцветни и разноцветни изредили се управления ролята на ДПС е водеща, макар и упражнявана зад кулисите.

Коментари

Свързани новини

Още Новини

Реклама

Реклама