Днес е : Събота, 8 Август 2020

Двойно повече пари през април спрямо март от РЗОК за работа при неблагоприятни условия на медици

Публикация 01 Jun, 2020 / akcent.bg

   За дейността си през м. април, за работа при неблагоприятни условия по повод на обявената епидемична обстановка на ОПЛ са преведени допълнително 175 000 лв, на специалисти 320 000 лв, лаборатории – 156 000 лв, дентални лекари 200 000 лв. и болници – 515 000 лв. В сравнение с м. март общата сума от 1 366 000 е над два пъти по - голяма.

Тези средства гарантират осигуряване на заплатите на всички медицински специалисти, независимо от ограничената дейност заради отминаващата криза с COVID-19,

Един дентален лекар и двама специалисти са отказали да се възползват от получаване на средства за работа при неблагоприятни условия по повод на обявената епидемична обстановка.

   Съгласно общите условия на Методиката, заплащането за работа при неблагоприятни условия по повод на обявена епидемична обстановка се извършва за месеците, през които на територията на страната със заповед на Министъра на здравеопазването са въведени противоепидемични мерки. За дейността си през м. Май контрагентите на РЗОК – Русе също ще получат заплащане съгласно тази Методика.

Коментари

Свързани новини

Още Новини

Реклама

Реклама