Днес е : Сряда, 31 Май 2023

Повдигнаха обвинения на Красимир Живков и братя Бобокови

Публикация 29 May, 2020 / akcent.bg

   Прокуратурата повдигна обвинения на зам.-министъра на околната среда и водите Красимир Живков и братя Бобокови, предаде репортер на БГНЕС.

  Те са разследвани за участие в организирана престъпна група, занимавала се с нелегален внос и преработка на опасни отпадъци.

   Обвинения са повдигнати и на още трима души, сред които и бившия шеф на регионалната Екоинспекция в Плевен.

  Шестимата остават в ареста за 72 часа, като в неделя Специализираната прокуратура ще внесе  искания в Спецсъда за определяне на най-тежките мерки за неотклонение “задържане под стража”.

   Утре прокуратурата ще обяви още какви доказателства са събрани срещу престъпната група. По първоначална информация прокуратурата разполага с доказателства за това, че братята Бобокови са се възползвали от познанството си със Живков и са приемали за преработка опасни отпадъци.

   Красимир Живтов пък е оказвал влияние върху свои подчинени да разрешават вноса на отпадъци от Италия на фирми, които не са имали разрешително за преработка на такива отпадъци, както и не са имали разрешителни за внос на отпадъците, а са разполагали само с площадки за съхранение. Живков е принуждавал и фирми, които са генерирали опасни отпадъци, да ги предават на завод за акумулатори в Монтана./БГНЕС

Коментари

Свързани новини

Реклама

Реклама