Победно начало на пролетта за футболния „Дунав 2010“

Публикация   12 Март, 2012   /     akcent.bg   /     605

Драконите“ победиха с 2:0 при гостуването си във Велики Преслав, като две от новите попълнения Валентинов и Иванов вкараха по веднъж в края на всяко полувреме.

   „Драконите“ победиха с 2:0 при гостуването си във Велики Преслав, като две от новите попълнения Валентинов и Иванов вкараха по веднъж в края на всяко полувреме.

  Пролетният дял от шампионата в Североизточна „В” група бе подновен през почивните дни с мачовете от 17-ия кръг. Както е известно, срещите от 16-ия кръг, насрочени за 4 март, бяха отложени за по-късна дата. В първия си официален двубой за 2012 година футболистите на Борислав Богомилов имаха за задача да излязат на негостоприемния стадион във Велики Преслав срещу местния тим. Първото полувреме предложи по-активна игра. Още в 5-та минута Алеф Караосман бе изведен „очи в очи“ със стража на съперника от дошлия през зимата в Русе от „Шумен 2010“ Валентин Валентинов, но ударът му бе спасен. Малко по-късно снажният бранител Юлиян Загоров, който доскоро носеше капитанската лента на „Рапид“ Дивдядово, засече опасно центриране в полето на домакините, но отново вратарят на „Преслав“ спаси. Ивайло Иванов – Пашата и Валентинов пък опитаха на няколко пъти да поразят целта с удари отдалеч, но не сполучиха. Все пак в 43-ата минута игралият на върха на атаката Валентинов се измъкна умело от отбраната на противника и прехвърли елегантно вратаря за 0:1. Веднага след това обаче футболистите от старата столица обсдиха русенската врата, като записаха две много опасни ситуации за отбелязване на гол след серия от 3 ъглови удара. Пламен Сашев се намеси умело в единия случай, а при другия и напречната греда се оказа негов помощник. След почивката действията се развиваха предимно в средата на терена, като домакините продължиха да разчитат на твърди и на моменти откровено груби влизания при борбата за всяка топка, с които опитваха да вземат страха на русенци. Момчетата от „Дунав 2010“ не се огънаха, а дори след като в края Борислав Богомилов освежи атаката с 3 смени, стигнаха до втори гол. Ивайло Иванов с изненадващ удар от границата на наказателното поле матира за втори път стража на „Велики Преслав”, оплитайки топката в долния ляв ъгъл на мрежата зад него.

Треньорът на „Дунав 2010” остана доволен от играта на своите футболисти, които подхождали без страх срещу по-твърдите на моменти действия от страна на домакините. В следващия кръг в неделя „Дунав 2010” приема „Бенковски” в регионалното дерби, като Богомилов разкри, че ръководството на русенския тим ще опита вариант мачът да се играе на Градския стадион, а не на съоръжението в кв. „Здравец”, чиито терен е в окаяно състояние.

„Дунав 2010” Русе: Пламен Сашев, Александър Маринов, Юлиян Загоров, Аднян Джелилов, Свилен Петков, Борислав Караиванов, Живко Парашкевов, Ивайло Иванов, Илия Ковачганев /86 мин. - Радостин Савов/, Алеф Караосман /88 мин. - Даниел Неделчев/, Валентин Валентинов /90 мин. - Огнян Брайнов/.Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha