Днес е : Понеделник, 3 Август 2020

В Албена утре посрещат първите туристи, направиха репетиция как ще ги обслужват в ресторанта

Публикация 29 May, 2020 / akcent.bg

   Тренировъчен обяд ще направят днес в ресторанта на хотел Калиакра в Албена. В курорта утре пристигат първите гости за сезона. Така всички мерки, които са начертани, ще бъдат проиграни. В сутрешния блок на bTV бе направена репетиция в очакване на туристите и показано как ще бъдат обслужвани от персонала.

   Разстоянието между масите ще е метър и половина, а за всеки един турист е зареден индивидуален комплект с прибори, които ще ползва.

   Христо Пенев – зам.директор „Експлоатация“ в Албена: „Днес е поредният учебен ден за нашия персонал. На всеки вход на ресторанта са монтирани дезинфектанти. Управителят на ресторанта или ОТЗ ще приканват всички гости преди да влязат в ресторанта да си дезинфекцират ръцете.

   Желателно е всички, които влизат в закритото помещение, да бъдат с маски. На самата блок маса са поставени специални прозрачни прегради, които няма да позволяват да има контакт между госта и храната, ще има персонално обслужване и сервиране.

Снимка bgtourism.bg

   Гостът трябва да посочи какво си избира и ще бъде обслужен от нашия персонал. Може отгоре или отстрани да се подаде чинията, има необходимата дистанция.

       Чадърите и шезлонгите ще бъдат по лев в Албена

   Служителите ни работят с предпазни очила, маски, ръкавици. За нас е важно да предпазим здравето първо на персонала ни – той да е сигурен и обучен как да работи в среда за превенция на COVID-19, като по този начин ще бъдат предпазени и нашите гости – взети са всички мерки, които са препоръчани. Нормално е гостите да бъдат отговорни и да спазва дистанция. При посрещането им в хотела – ние ще ги информираме, отделно ще им напомняме за спазване на  физическата дистанция. На входа на хотела има пълната информация, която даваме на нашите гости. До 1 юни само навън ще се изхранват, а след 1 юни и вътре в залата. Ястията основно ще се приготвят пред гостите, всички чинии са зад паравани, така даваме допълнителна сигурност. След всяко хранене търговската зала основно ще се дезинфекцира“.

Коментари

Свързани новини

Още Новини

Реклама

Реклама