Днес е : Сряда, 3 Юни 2020

Фирми от автомобилния сектор с намалени наполовина обороти

Публикация 22 May, 2020 / Румен НИКОЛАЕВ

Над 500 работници от ВИТТЕ Аутомотив ползват програмата 60:40

   Коронавирусът и икономическата криза застигнаха компаниите и фирмите в Русе, които работят в сектора на автомобилостроенето. Това показва информация от някои от големите производители на авточасти за Акцент.БГ.

  Във ВИТТЕ Аутомотив спадът на производство е 40-50 процента. Това естествено е наложило и да бъдат предприети антикризисни мерки. Фирмата се възползва от програмата 60:40 и засяга около 500 работещи в нея. Всъщност възползващите се от социалното подпомагане се сменят и така реално всички са подпомогнати с антикризиската мярка на социалното министерство.

  С 50 на сто е намаляло производството и на други компании от бранша. Решението на мениджмънта на една от тях е работа на 4-часов работен ден, като няма освободени, съкратени или в принудителен отпуск работници.

   Ако може да се говори за възстановяване на досегашните обороти, то това може да се случи най-рано след 5-6 месеца, коментираха от бранша. Към момента продажбите нап автомобили в Европа и в САЩ са паднали с около 25 на сто, докато в Китай спадът е 15 процента.

Коментари

Свързани новини

Още Новини

Реклама

Реклама